Napisano 27 Marzec 201113 l Moja pierwsza praca wykonana za pomocą tabletu (Wacom Bamboo Pen). Mam nadzieję, że poziom pracy jest wystarczający. Przyanje się bez bicia, że kontur rysowałem z innego obrazka, ponieważ jeszcze niezbyt pewnie czułem się z tabletem kiedy zaczynałem, ale cała reszta już wykonana samodzielnie, poza tym moja interpretacja jest zupełnie inna. Czekam na opinie, wytkniecie wszystkich błedów co bym mógł sie poprawić ;) Obrazek z którego korzystałem: http://i.imgur.com/pN9WJ.jpg
Napisano 27 Marzec 201113 l Moja pierwsza praca wykonana za pomocą tabletu (Wacom Bamboo Pen). Mam nadzieję, że poziom pracy jest wystarczający. Przyanje się bez bicia, że kontur rysowałem z innego obrazka, ponieważ jeszcze niezbyt pewnie czułem się z tabletem kiedy zaczynałem, ale cała reszta już wykonana samodzielnie, poza tym moja interpretacja jest zupełnie inna. Czekam na opinie, wytkniecie wszystkich błedów co bym mógł sie poprawić ;) Nie dość, że perfidnie odrysowałeś cudzą pracę i do tego się przyznałeś, to jeszcze ją okrutnie oszpeciłeś (wybacz, ale nie można tego inaczej nazwać). Wrzucenie samodzielnie kilku kolorów i tekstury to nie za wiele, nie sądzisz? Co my tutaj mamy ocenić? Owa "cała reszta", która "jest wykonana samodzielnie" to kilka źle postawionych cieni, chwiejna linia, lokalne kolory i cieniowanie brudem (burn toolem to robiłeś?). Poza tym w którym miejscu Twoja interpretacja "jest zupełnie inna"? Z tym "inna" trafiłeś prawie tak źle, jak z "zupełnie". Wytykanie wszystkich błędów zajęłoby za wiele czasu. To, co w tym jest dobre zawdzięczasz pierwotnemu autorowi, do którego nie raczyłeś dać linku (a może praca urosła Ci na drzewie?). Zgaduję, że masz mało lat i nie wiedziałeś, że raczej tym tłumów nie porwiesz (dobrze jest zrobić studium czyjejś pracy, najlepiej z pozwoleniem autora, ale takie odrysowanie i akcentowanie różnic między pracami, których za bardzo nie ma, dobre już nie jest). Zgaduję też, że w technikach tradycyjnych nie radzisz sobie najlepiej i do skupienia się na nich Cię zachęcam.
Napisano 28 Marzec 201113 l szalony mocno Cię zjechał, niestety, nie bez racji. Byłoby przyjemniej, gdyby pierwsze prace świeżych userow zamiast na forum, trafiały od szuflady :) W Twoim wypadku to raczej wprawka i ćwiczenie ręki, więc zrozum nas - to tak jakbyś przyszedł na koncert jakiegoś młodego zespołu, a oni przez godzinę stroiliby instrumenty po czym powiedzieli, że to pierwszy i najlepszy koncert jaki zagrali :) Zdaje sobie sprawę ile radości daje ukończenie swojego pierwszego dzieła, jednak jest to radość prywatna :) Mnie też przepełnia radość i duma kiedy moja córka zrobi kupkę na nocniku, ale nie należę do osób które zaraz fotkę osranego naczynia wrzucają na naszą klasę :) Pozdro i ćwicz dalej.