Napisano 28 Marzec 201114 l Witam mam ustawienia standardowe i render trwa strasznie długo kiedyś miałem jakieś inne i nie było to tak długie jak ustawić alby było dobrze żebym mógł zobaczyć jak coś wygląda
Napisano 28 Maj 201113 l Ja podpinam się pod prośbę. Po przeinstalowaniu 3d Maxa próbuję znów ustawić dobrze V Raya. Zrobiłam tak jak jest napisane tutaj http://www.spot3d.com/vray/help/150SP1/tutorials_unisettings.htm ale strasznie długo to trwa... Kiedyś miałam ustawione tak, że najpierw renderowało trochę, potem bardziej, bardziej i dopiero efekt końcowy... Bardzo chciałabym wrócić do tych ustawień. Jeśli ktoś wie co zmienić to byłabym wdzięczna za wskazówkę :) Renderuję wnętrza, meble :)
Napisano 29 Maj 201113 l Czemu nie przetestujecie wszystkiego co jest w helpie? Będziecie przynajmniej wiedzieć co jest od czego i jak ustawić aby było szybciej. Od ręki mogę napisać, że jest ponad 10 parametrów, które spowalniają rendering i 3 aby zobaczyć co się renderuje. Jeżeli jeszcze podstaw nie umiecie to się zastanawiam jak wyglądają wasze rendery.
Napisano 30 Maj 201113 l Nie przetestuję wszystkiego bo mam kilka dni do przeglądów końcowych na studiach i nie mam na to czasu. Na forum o ile mi wiadomo odpowiada się na pytanie albo siedzi cicho, bo za złośliwości powinno się dostawać jakieś upomnienia. Ja uczyłam się podstaw 3d Maxa na uczelni i a korkach u znajomego architekta, nie sama w domu, więc nie ustawiłam sobie tego metodą prób i błędów a z pomocą kogoś doświadczonego i zwyczajnie nie pamiętam tego. Jak miałam wszystko ustawione to każdą następną pracę zaczynałam w gotowej scenie. Tym razem posypał mi się komputer 3 dni przed oceną wizualizacji biura i nie mam czasu, jak już wspomniałam, na testowanie i uczenie się samemu aby nie zawracać Wam głowy. Otwarcie w gotowej scenie nie działało ale wzięłam inną pracę i działa. Także poradziłam sobie bez Twojej niewiarygodnej pomocy. Dzięki