Wirnik Napisano 30 Marzec 2011 Napisano 30 Marzec 2011 (edytowane) Cześć, Znacie może jakiś trik program lub plugin do zrobienia textury z filmu, tylko nie jakiś masakrycznie drogi. żeby wyjaśnić o co mi chodzi podam taki przykład: stoimy sobie obok toru i filmujemy przejeżdzajacy pociąg, nasza kamera jest ustawiona statycznie i prostopadle do jego boku. w kadrze mieści się niewielki fragment pociagu. nagrywamy cały pociag a potem robimy długą texturę całego boku pociągu z tego filmu. Edytowane 31 Marzec 2011 przez Wirnik
sly Napisano 30 Marzec 2011 Napisano 30 Marzec 2011 (edytowane) Do czego ci tekstura rozmazanego pociągu? Taką możliwość daje FilmStrip[klikasz "Watch Tip"] - plik wymiany pomiędzy AfterEffects i PhotoShop. pozdrawiam. Edytowane 30 Marzec 2011 przez sly
Wirnik Napisano 30 Marzec 2011 Autor Napisano 30 Marzec 2011 Dzięki sly a możesz coś więcej powiedzieć jak to się robi, bo ae i ps mam Pociąg był przykładem, nikt nie mówił ze jedzie szybko:) Potrzebuję zrobić dużo tekstur butelek i mam dosyć fotografowania ich z kilku stron, moge sobie zrobic obracajacą sie podkłatke i filmować w ae zrobić wąski pasek filmu i wypalić texturę a potem nadac ja na obiek za pomocą cylindrycznego mapowania, da radę?
sly Napisano 30 Marzec 2011 Napisano 30 Marzec 2011 (edytowane) Nie masz chyba na myśli Butelek ze szkła? Co z blikami i oświetleniem? Studia nie będziesz obracał razem z butelką chyba. Bridge - select photos - tools - photoshop - photomerge. http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=75726 Edytowane 2 Kwiecień 2011 przez sly
Wirnik Napisano 31 Marzec 2011 Autor Napisano 31 Marzec 2011 (edytowane) Srpawdziłem ale to jeszcze nie to co chce osiagnąć, Wydaje mi się że ten proces, którego szukam nazywa się Mosaicing Edytowane 31 Marzec 2011 przez Wirnik
Rekomendowane odpowiedzi