Napisano 30 Marzec 201114 l Cześć, Znacie może jakiś trik program lub plugin do zrobienia textury z filmu, tylko nie jakiś masakrycznie drogi. żeby wyjaśnić o co mi chodzi podam taki przykład: stoimy sobie obok toru i filmujemy przejeżdzajacy pociąg, nasza kamera jest ustawiona statycznie i prostopadle do jego boku. w kadrze mieści się niewielki fragment pociagu. nagrywamy cały pociag a potem robimy długą texturę całego boku pociągu z tego filmu. Edytowane 31 Marzec 201114 l przez Wirnik
Napisano 30 Marzec 201114 l Do czego ci tekstura rozmazanego pociągu? Taką możliwość daje FilmStrip[klikasz "Watch Tip"] - plik wymiany pomiędzy AfterEffects i PhotoShop. pozdrawiam. Edytowane 30 Marzec 201114 l przez sly
Napisano 30 Marzec 201114 l Autor Dzięki sly a możesz coś więcej powiedzieć jak to się robi, bo ae i ps mam Pociąg był przykładem, nikt nie mówił ze jedzie szybko:) Potrzebuję zrobić dużo tekstur butelek i mam dosyć fotografowania ich z kilku stron, moge sobie zrobic obracajacą sie podkłatke i filmować w ae zrobić wąski pasek filmu i wypalić texturę a potem nadac ja na obiek za pomocą cylindrycznego mapowania, da radę?
Napisano 30 Marzec 201114 l Nie masz chyba na myśli Butelek ze szkła? Co z blikami i oświetleniem? Studia nie będziesz obracał razem z butelką chyba. Bridge - select photos - tools - photoshop - photomerge. http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=75726 Edytowane 2 Kwiecień 201114 l przez sly
Napisano 31 Marzec 201114 l Autor Srpawdziłem ale to jeszcze nie to co chce osiagnąć, Wydaje mi się że ten proces, którego szukam nazywa się Mosaicing Edytowane 31 Marzec 201114 l przez Wirnik