pomier Napisano 16 Kwiecień 2011 Share Napisano 16 Kwiecień 2011 (edytowane) Witam chciałem pokazać moją ostatnią pracę 3D nad którą pracuję. Nie jest to taki wypas jaki możemy zobaczyć na tym forum ale i tak jestem zadowolony. Wizualki dzienne oraz nocne iluminacje. na razie nocne są dwie ale będzie więcej ujęć. Pozdrawiam Edytowane 18 Kwiecień 2011 przez pomier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wacini Napisano 16 Kwiecień 2011 Share Napisano 16 Kwiecień 2011 Jak dla mnie to dobrze ci idzie ;) im więcej czasu nad tym spędzisz tym lepszy efekt wiadomo. Wiec życzę powodzenia, niech myszka lekką ci będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rakson23 Napisano 16 Kwiecień 2011 Share Napisano 16 Kwiecień 2011 wyglada bardzo ładnie, ale cos mi w niej nie leży, widze codziennie przez okno i sam nie wiem co mi w niej nie pasuje. chyba sie przejde i zrobie kilka fotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomier Napisano 17 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2011 hehe no nie jest to 100% odwzorowania oryginału ale jest blisko 99% . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3d_operator Napisano 21 Kwiecień 2011 Share Napisano 21 Kwiecień 2011 Wygląda jak makieta. Otoczenie: drzewa, trawa słabiutkie. Nocne sceny lepsze bo nie widać dobrze otoczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomier Napisano 22 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2011 no słabiutkie bo nie skupiałem się nad otoczeniem ale wiem że jak by troszkę bardziej popracować nad otoczeniem było by o wiele lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomier Napisano 31 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2011 Przy modelowaniu i renderowaniu nie chodziło mi o taki efekt jak na żywo. Jak bym tak chciał to bym poszedł i trzasnął fotki. Owszem trawa jest bitmapą i nie jest przestrzenna ale dla mnie ważniejsza była budowla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayamak Napisano 31 Lipiec 2011 Share Napisano 31 Lipiec 2011 (edytowane) Świetnie wyszło, mnustwo roboty na pewno przy tym zleciało. Niedaleko tej katedry, a w sumie naprzeciwko jest wieżowiec PKO. Mógłbyś tam wejść i pocykać kilka fotek z gówy, a potem wpasować render do zdjęcia. Sądzę, że byłby to leprzy efekt wizualnie. A no i co do światła. W oświetleniu dziennym trochę zbyt miękkie cienie dałeś. Chmur praktycznie nie ma na tych tłach, co przy tym idzie nie ma też miękkich cieni. Pierwszy tender ze względu na cienie wygląda tak jakby zaraz miałby lunąć deszcz, a niebo na to nie wskazuje. Wstaw ostre słońce i twarde cienie, zobaczymy rezultat. poczytaj ten tutorial odnośnie światła >>> http://www.itchy-animation.co.uk/light.htm _ Edytowane 31 Lipiec 2011 przez mayamak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi