DannyDanielak Napisano 25 Kwiecień 2011 Napisano 25 Kwiecień 2011 Ja mam takie pytanko. Ostatnio robiłem model Iphone'a 4. Wszyscy wiedzą jak wygląda, w każdym razie na bocznej obudowie, tej aluminiowej srebrnej chciałem zrobić wycięcia. A to na przyciski, a to na ładowarkę albo zestaw słuchawkowy. Cokolwiek. Czy jest jakaś opcja cięcia powierzchni, która pozwala na cięcie całkowicie równo. Tzn robię sobie np. linię kształtu jaki chce wyciąć i jakoś ją sklejam z obiektem. Potem tylko usuwam polygon. Kompletnie nie mam pomysłu jak ciąć to prosto równo i tak żeby to po ludzku wyglądało. Model skończyłem używając opcji cut, ale z bliska to nie wygląda zbyt pięknie. proszę o pomoc.
polka dot Napisano 25 Kwiecień 2011 Napisano 25 Kwiecień 2011 wszyscy wiedzą jak wygląda tak jak wszyscy wiedzą jak się pisze;) przyda Ci się narzędzie Shape Merge (Create > Compound Objects)
DannyDanielak Napisano 26 Kwiecień 2011 Autor Napisano 26 Kwiecień 2011 dziękuję, ten efekt o który mi dokładnie chodziło. wszyscy wiedzą jak wygląda tak jak wszyscy wiedzą jak się pisze;) PS. nie zrozumiałem aluzji/ironii
Rekomendowane odpowiedzi