michal84 Napisano 26 Kwiecień 2011 Share Napisano 26 Kwiecień 2011 Witam Mental nie renderuje FumeFx a wyrenderowałem już sporą animację. Chcę wyrenderować FumeFx bez mentala. Musi być jednak renderowany na scenie bo często jest przysłaniany. Jak wyrenderować same FumeFx by później wkleić to do sceny mental? Znalazłem na forum że Final renderuje dobrze ale jest już po fakcie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 26 Kwiecień 2011 Share Napisano 26 Kwiecień 2011 W ogóle takie rzeczy powinno renderować się osobno. Musisz wyrenderować sobie osobny pass - nigdy nie używałem fumefx ale na pewno masz taki w opcjach renderu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ApaczoS Napisano 26 Kwiecień 2011 Share Napisano 26 Kwiecień 2011 Mental nie renderuje FumeFx Renderuje, co prawda nie powiedziałeś który max i jaka wersja fume'a ale domyślam się, że w miarę aktualne oba. W zakładce renderer pod rendering algorithms>ray tracing należy zaznaczyć opcję autovolume. A osobny pass to atmosphere. Czirs :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi