ucantstop Napisano 27 Kwiecień 2011 Share Napisano 27 Kwiecień 2011 Witam, Problem z którym się zmagam jest dość nietypowy. Otóż poszukuję programu, dzięki któremu mógłbym wygenerować w prosty sposób przykładowo uliczkę z kilkoma budynkami. Bądź łąkę z drzewkiem. Wszystko w jak najbardziej przystępny sposób. Wiem, że mógłbym to wszystko stworzyć w Max'ie, niestety moje umiejętności ograniczają się do koniecznego minimum. Już tłumaczę do czego dokładnie potrzebowałbym tego programu. Bawię się głównie w kręcenie różnych scenek, filmików, z wykorzystaniem green screen'a i tym podobnych rzeczy. Tym razem chcę nakręconą scenę na green screenie, umieścić właśnie w 3d scenie. Po odtworzeniu ruchu kamery etc. Problemem właśnie jest moja nieumiejętność modelowania, stąd właśnie zwracam się do was, czy może znacie jakieś programy które pomogłby by mi w realizacji mojego celu. Wiem, że mógłbym zacząć się uczyć modelowania, niestety zupełnie mnie to nie kręci a moje serce na zawsze będzie zwiazane z After Effects'em :) Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam, ucantstop. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 27 Kwiecień 2011 Share Napisano 27 Kwiecień 2011 http://www.max3d.pl/news.php?id=1598 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 27 Kwiecień 2011 Share Napisano 27 Kwiecień 2011 Zależy w czym chcesz to zrobić. Łąkę z drzewkiem najlepiej będzie w Vue, tam faktycznie wszystko się generuje "prawie samo". Z uliczką będzie gorzej. Do 3ds Max jest parę pluginów do robienia budynków, ale ułożoną scenę trzeba jeszcze oteksturować, oświetlić i wyrenderować, a bez znajomości softu efekty będą raczej biedne. Możesz ew. poszukać gotowych do renderingu scen w sklepach z towarem 3D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ucantstop Napisano 27 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2011 Tak naprawdę to bez różnicy w jakim programie miała by powstać owa łączką z drzewkiem. Zależy mi tylko by końcowy efekt dało się łatwo wyeksportować do Max'a, z racji iż 3d tracking data zazwyczaj właśnie tam trafia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DannyDanielak Napisano 27 Kwiecień 2011 Share Napisano 27 Kwiecień 2011 jest taka stronka, nie wiem czy mogę ją podać żeby nie dostać bana, w każdym razie na niej masz naprawdę dużo różnych obiektów. A to przedmioty do domów, a to samochody wszystko. Myślę że i to by się znalazło. Musiałbyś poszukać. Ja wszystkiego nie przejrzałem, wiem tylko że to jedna wielka walizka zasobów które mogą pomóc. Jak zainteresowany to napisz na PW. EDIT, większość jest profesjonalnie zrobiona i oteksturowana. Problemu nie byłoby żadnego jeśli znajdziesz to co Cię interesuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi