Jedrush Posted June 19, 2004 Share Posted June 19, 2004 Hi! mam klopot z karoseria samochodu.. tj z miejscami gdzie kawalek blachy jest obok innego kawalka..np drzwi i maska. chodzi mi o to ze nie wiem w jaki sposob zrobic zeby edgesy miedzy dwoma kawalkami blachy zostaly wyextrudowane do srodka zeby wylgladalo to jak gruba blacha a nie jak 0 rowej grubosci plane.. ciekawe czy ktos mnie zrozumie;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
enzo Posted June 19, 2004 Share Posted June 19, 2004 Możesz skopiować element (np. maskę ) i przesunąć tak żeby pomiędzy dwoma kawąłkami (czyli oryginalnym a skopiowanym ) była taka odlęgłość jaką ma być grubość blachy, a następnie połączyć te kawałki loftem. albo poprostu za pomącą extrude straight..., wyrzuć krawędzie na taką grubość jaką ma być blacha...i jest już zrobione...:)) Jeżeli mnie nie skumałeś to daj znać...a prześlę ci jakiegoś screen\'a Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jedrush Posted June 21, 2004 Author Share Posted June 21, 2004 Wszystko rozumiem , dzieki . Myslalem tylko ze jest jakis prosciutki sposob zeby to zrobic. Nicto pobawie sie troche Pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zipper Posted June 24, 2004 Share Posted June 24, 2004 a ten nie jest prosty ... zaznaczasz edge ... dajesz extrude ... ustawiasz direction i dlugosc extrudu ... i juz ... prosciej sie nie da ... pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts