cheewb Napisano 4 Maj 2011 Napisano 4 Maj 2011 Zwykłego plane'a bez świateł renderuje mnóstwo czasu na domyślnych ustawieniach. Bynajmniej nie jest to wina powolnego sprzętu. W mental rayu nie mam takich problemów. Proszę o rady.
Levus Napisano 4 Maj 2011 Napisano 4 Maj 2011 Może chodzi o frame buffer? Trzeba go zmienić ze standardowego maxowego na vrayowski: http://vray.us/vray_documentation/vray_frame_buffer.shtml
cheewb Napisano 4 Maj 2011 Autor Napisano 4 Maj 2011 Lipa. W ogóle ten vray jakiś dziwny u mnie. Ściągnąłem gotową scenę z tutoriala, renderuję i wychodzi na czarno wszo.
malte Napisano 4 Maj 2011 Napisano 4 Maj 2011 Może zostało Ci mentalowskie ustawienie exposure control i nie przełaczyłeś na Vray?
cheewb Napisano 5 Maj 2011 Autor Napisano 5 Maj 2011 Właściwie to już sobie poradziłem. Tzn ściągnąłem jakieś vrayowe scenki i one działają, więc wydaje mi się że rzeczy, z których korzystałem wcześniej były jakieś nienormalne. Tak czy inaczej dzięki za zainteresowanie. ;)
Adrian.S Napisano 5 Maj 2011 Napisano 5 Maj 2011 U mnie się strasznie mulił jak miałem default geometry na Auto, przełączyłem na Dynamic i od razu normalnie.
Rekomendowane odpowiedzi