Napisano 8 Maj 201113 l Witam. Mam pytanie. Zastanawiam się jak zrobić obiekt, który będzie się nijako składał z paru części? Tak jak w teapocie. Niby jeden, ale w modyfikacji możemy odłączyć jego części. Np chce zrobić dla przykładu hmmm, głośnik. Będzie sie on składał z obudowy, głośnika i powiedzmy osłonki na głośnik i chcę żeby było to w takiej formie jak ten teapot. Da się coś takiego zrobić?
Napisano 8 Maj 201113 l Oczywiście że sie da modelujesz po kolei wszystkie części np pierwsze obudowe,puźniej membrane i dodajesz attach do tej obudowy i tak samo inne części pozdro
Napisano 8 Maj 201113 l Autor Tak tak to wiem :) Ale żeby łatwo było je wyłączać z punktu widzenia. Tak jak w teapocie, ze jest lista z rzeczami z których wykonana jest dana rzecz.
Napisano 8 Maj 201113 l Zrobiłem Ci takiego mini tutka bo chyba nie rozumiesz o co mi chodzi.może nie ma takiej listy jak w teapocie ale można równie szybko ukrywać poszczególne części obiektu pod warunkiem że wcześniej był dodany do głównego modelu przez attach. http://www.youtube.com/watch?v=Dwl8qA3jrKM
Napisano 8 Maj 201113 l Autor sebx dziki za tutka, ale wiem że tak się da bo już nie pierwszy dzień robię w 3ds maxie. Napisałem temat bo ciekawiło mnie czy da się tak zrobić jak pisałem wyżej, z taką listą choćby tak z czystej ciekawości ;)