Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam.

Mam pytanie. Zastanawiam się jak zrobić obiekt, który będzie się nijako składał z paru części? Tak jak w teapocie. Niby jeden, ale w modyfikacji możemy odłączyć jego części.

Np chce zrobić dla przykładu hmmm, głośnik. Będzie sie on składał z obudowy, głośnika i powiedzmy osłonki na głośnik i chcę żeby było to w takiej formie jak ten teapot.

Da się coś takiego zrobić?

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Oczywiście że sie da modelujesz po kolei wszystkie części np pierwsze obudowe,puźniej membrane i dodajesz attach do tej obudowy i tak samo inne części pozdro

Napisano
  • Autor

Tak tak to wiem :) Ale żeby łatwo było je wyłączać z punktu widzenia. Tak jak w teapocie, ze jest lista z rzeczami z których wykonana jest dana rzecz.

Napisano

Zrobiłem Ci takiego mini tutka bo chyba nie rozumiesz o co mi chodzi.może nie ma takiej listy jak w teapocie ale można równie szybko ukrywać poszczególne części obiektu pod warunkiem że wcześniej był dodany do głównego modelu przez attach.

http://www.youtube.com/watch?v=Dwl8qA3jrKM

Napisano
  • Autor

sebx dziki za tutka, ale wiem że tak się da bo już nie pierwszy dzień robię w 3ds maxie. Napisałem temat bo ciekawiło mnie czy da się tak zrobić jak pisałem wyżej, z taką listą choćby tak z czystej ciekawości ;)