Gość FighterLegend Napisano 14 Maj 2011 Napisano 14 Maj 2011 Witam, mam problem otóż gdy w Mayi próbuję stworzyć obiekt "Nurbes" to jedyne co mi wychodzi to taka jakby sama "siatka" obiektu - http://imageshack.us/photo/my-images/847/beztytuuzj.png/ A chce by było tak jak na tym tutorialu:
Sayja Napisano 14 Maj 2011 Napisano 14 Maj 2011 To co Ci wychodzi jest całkiem normalne. Obiekty NURB opierają się na krzywych, a nie wielokątach. Jeśli chcesz więcej krzywych to odpowiedni suwak jest w attr editorze.
Gość FighterLegend Napisano 14 Maj 2011 Napisano 14 Maj 2011 Chcę uzyskać poprostu zwykłą "wypełnioną kulę" tak jak na tym tutorialu..
Sayja Napisano 14 Maj 2011 Napisano 14 Maj 2011 aa, kapuje :D masz w widoku ustawiony wireframe. Przełącz na shading. (panel shading zaraz nad oknem widoku, albo wciśnij klawisz 5)
legomir Napisano 14 Maj 2011 Napisano 14 Maj 2011 To może od razu dodam resztę co do klawiszy numerycznych ;) 1 -> widok podstawowy 2 -> siatka zwykła + zesmoothowana siatka w środku 3 -> widok po smoothcie 4 -> wireframe(sama siatka) 5 -> widok z shadingiem 6 -> widok z teksturami 7 -> włącza widok z oświetleniem na viemporcie później są inne ale chyba nie będą Ci przydatne ;)
Rekomendowane odpowiedzi