Scatmax Napisano 17 Maj 2011 Napisano 17 Maj 2011 Witam Zrobiłem krótką animację z Minotaurem w roli głównej. Blender 2.5 , Gimp , Pencil , Ardour. LINK do FIlmu na VIMEO Parę kadrów: pzdr. Kuba
Sunedge Napisano 17 Maj 2011 Napisano 17 Maj 2011 fajne i na pewno sie troche nad tym napracowales, ale nie czuc masy tego zwierzaka niezle masz ogarnietego blenderka, az mi zazdrosc ;) pozdr
Scatmax Napisano 17 Maj 2011 Autor Napisano 17 Maj 2011 Hej Filmik powstał w 2 tyg. zupełnie na luzie/niezobowiązująco więc tak dużo pracy też nie wkładałem i starałem się też zaplanować wszystko w preprodukcji (story animatic) , żeby dużo czasu nie tracić i nie robić zbędnych rzeczy. Postać powstała chyba rok temu recykling:D.Mój cel to był właśnie: -tempo -czas zamknięty -trzymanie się preprodukcyjnego planu Zgadzam się co do masy.Widzę swoje słabości w kwestii animacji postaci i pracuję nad tym.Aktualnie to mój priorytet.Między innymi dlatego robię głównie takie "character driven" filmiki/fabuły;). Blendera uwielbiam szalenie intuicyjny i przyjazny.Wszystko w nim robię i wszystko można w nim zrobić.Prawdziwy kombajn;). pzdr. Kuba
daymon Napisano 18 Maj 2011 Napisano 18 Maj 2011 Fajnie to wygląda jednak tak jak wspomniał Sunedge, nie czuć masy zwierzaka. W niektórych momentach wydaje się, że fruwa on w powietrzu jakby był wykonany ze styropianu :)
Scatmax Napisano 18 Maj 2011 Autor Napisano 18 Maj 2011 Dzięki za komentarz. Bardzo słuszne uwagi muszę nad tym popracować. pzdr. Kuba
Papa Pio Napisano 23 Maj 2011 Napisano 23 Maj 2011 Popieram uwielbienie dla Blendera... wygląda to ładnie a jak na 2 tyg to nawet bardzo... myślę, że gdyby spowolnić tempo tak o połowę, wypadłoby to lepiej - ociężalej więc i masywniej... Pozdrawiam
jaras Napisano 23 Maj 2011 Napisano 23 Maj 2011 animacyjnie fajnie ale rowniez jestem za spowolnieniem conajmniej o połowę, poza tym niebo powinenes zrobic na duzej kopule nad całą sceną i wyrenderowac - bo wklenie pojedynczego, statycznego obrazka w compo rani moje oczy ;)
Rekomendowane odpowiedzi