adek Napisano 17 Maj 2011 Napisano 17 Maj 2011 Można już obejrzeć trailer nowego filmu animowanego w reżyserii Steven'a Spielberga pt. "The Adventures of Tintin". Sam film zobaczymy w kinach pod koniec tego roku. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1785
Kris_R Napisano 18 Maj 2011 Napisano 18 Maj 2011 Od narodzin Disney'a minęło zaledwie 110 lat. No i mamy oto film animowany. Ja jestem w lekkim szoku. Słyszałem, że coś tam robią w temacie TinTin'a.. ale nie podejrzewałem, że to będzie TAK wyglądać!! Ja wiem, że mocap i masa techonologii za tym stoi. Ale ja przez moment na początku trailera myślałem, że patrzę na kręcone ujęcia a nie grafikę komputerową. Niech to szlag.. niewiarygodne.
piotrek6896 Napisano 18 Maj 2011 Napisano 18 Maj 2011 Szczena opada! Zobaczymy jak będzie się prezentować finalna wersja ale zapowiada się obiecująco i to bardzo. W niedługi czasie odwieczne metody filmowania pójdą chyba w niepamięć.
Luki Luki Napisano 18 Maj 2011 Napisano 18 Maj 2011 A ja zaczekam z zajaraniem się na jakiś trailer gdzie będzie pokazane więcej gry aktorskiej. Póki co twarz głównego bohatera ląduje miękko w uncanny valley.
MaxymilianMax Napisano 19 Maj 2011 Napisano 19 Maj 2011 bedzie tak dopoki nie nauczą sie robić innego wychamowywania ruchów ciała, prawie zawsze i wszedzie w ten sam sposób to wyglada. ;) btw. jaka firma za animacją stoi? Pixar?
Luki Luki Napisano 19 Maj 2011 Napisano 19 Maj 2011 btw. jaka firma za animacją stoi? Pixar? Weta. Jest napisane pod koniec teasera. Nie wiem czego chcecie od animacji, moim zdaniem wszystko gra. Kościec pneumatyczny? Że tak jak u ptaków?
Kris_R Napisano 20 Maj 2011 Napisano 20 Maj 2011 Musisz skoczyć do Wety i ich nauczyć jak robić dobrze mocap. Myślę, że doświadczenie idące z realizacją Avarata niczego ich jeszcze nie nauczyło. Amatorszczyzna. LOL - Thx - dawno się tak nie ubawiłem. No i zakładam, że te pneumatyczne wnioski wyciągnąłeś po tych kilku sekundach obcowania z trailerem tak? Ale ty masz oko - mój szacun rośnie! ;)
Rekomendowane odpowiedzi