Napisano 17 Maj 201113 l Można już obejrzeć trailer nowego filmu animowanego w reżyserii Steven'a Spielberga pt. "The Adventures of Tintin". Sam film zobaczymy w kinach pod koniec tego roku. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1785
Napisano 18 Maj 201113 l Od narodzin Disney'a minęło zaledwie 110 lat. No i mamy oto film animowany. Ja jestem w lekkim szoku. Słyszałem, że coś tam robią w temacie TinTin'a.. ale nie podejrzewałem, że to będzie TAK wyglądać!! Ja wiem, że mocap i masa techonologii za tym stoi. Ale ja przez moment na początku trailera myślałem, że patrzę na kręcone ujęcia a nie grafikę komputerową. Niech to szlag.. niewiarygodne.
Napisano 18 Maj 201113 l Szczena opada! Zobaczymy jak będzie się prezentować finalna wersja ale zapowiada się obiecująco i to bardzo. W niedługi czasie odwieczne metody filmowania pójdą chyba w niepamięć.
Napisano 18 Maj 201113 l A ja zaczekam z zajaraniem się na jakiś trailer gdzie będzie pokazane więcej gry aktorskiej. Póki co twarz głównego bohatera ląduje miękko w uncanny valley.
Napisano 19 Maj 201113 l bedzie tak dopoki nie nauczą sie robić innego wychamowywania ruchów ciała, prawie zawsze i wszedzie w ten sam sposób to wyglada. ;) btw. jaka firma za animacją stoi? Pixar?
Napisano 19 Maj 201113 l btw. jaka firma za animacją stoi? Pixar? Weta. Jest napisane pod koniec teasera. Nie wiem czego chcecie od animacji, moim zdaniem wszystko gra. Kościec pneumatyczny? Że tak jak u ptaków?
Napisano 20 Maj 201113 l Musisz skoczyć do Wety i ich nauczyć jak robić dobrze mocap. Myślę, że doświadczenie idące z realizacją Avarata niczego ich jeszcze nie nauczyło. Amatorszczyzna. LOL - Thx - dawno się tak nie ubawiłem. No i zakładam, że te pneumatyczne wnioski wyciągnąłeś po tych kilku sekundach obcowania z trailerem tak? Ale ty masz oko - mój szacun rośnie! ;)