Napisano 17 Maj 201113 l Wirtualny spacer-architektura. Witam, mam zrobiony model wnętrza w maksie 10, używam vraya. Cały dzień spędziłem na szukaniu tutoriala gdzie byłoby opisane jak zrobic animacje przedstawiająca wirtualny spacer. Czy ktoś z was dysponuje jakimś linkie Do takiego tutoriala?może podpowiecie mi jak to zrobic i od czego zacząć.pozdrawiam!
Napisano 17 Maj 201113 l Autor Dowiedzialem sie ze mozna skorzystac z programu zewnetrznego np Quest 3d. Z tego co widzialem to animacje sa strasznie wyplaszczone... Chcialbym osiagnac taki efekt http://www.youtube.com/watch?v=fIWXIXcpDdE&feature=related
Napisano 18 Maj 201113 l Hm, jak dla mnie wygląda to na zanimowaną zwykła kamerę i ruch po spline. Ale to tylko domysły...
Napisano 18 Maj 201113 l Quest? Nie ma sensu. Poczytaj o zwykłej animacji, nawet bipeda, weź kamerkę i zrób to samo.
Napisano 18 Maj 201113 l Może Cię zainteresować - Walkthrough Assistant ( w helpie, lub w books.google.pl ,w biblii maxa ) Z tego co wiem, zewnętrznych programów typu Quest, UDK itp używa się jeśli to ma być spacer w kórym - najprościej mówiąc - chodzisz sobie jak po Quake'u. Do zwykłej animacji max w zupełności wystarczy. pzdr