Gość Rabishu Napisano 20 Maj 2011 Share Napisano 20 Maj 2011 (edytowane) Witam. Mam problem z odbiciem futra w lustrze, i nie wiem jak go rozwiązać. Chodzi o to, że odbicie futra przy użyciu materiału "Mirror" z ProMaterials wychodzi bardzo brzydkie, i ma inny kolor niż futro właściwe (futro mojego "futrzaka" jest w kolorze ciemnego brązu, to w odbiciu jest pożółkłe). Jak mam to zmienić ? Przejrzałam dużo forów i tutoriali pod tym kątem, ale nie znalazłam odpowiedzi. Obrazek wkleję, jak tylko skończy się renderować. Z góry dziękuję za odpowiedzi, i pozdrawiam. Oto obrazek: Edytowane 20 Maj 2011 przez Rabishu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rabishu Napisano 10 Czerwiec 2011 Share Napisano 10 Czerwiec 2011 Czy ktoś zna odpowiedź na moje pytanie ? Próbowałam wielu rzeczy, ale nic nie pomogło, efekt dalej taki sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajnsztajnik Napisano 11 Czerwiec 2011 Share Napisano 11 Czerwiec 2011 Kolego pokaz ustawienia materialow - futra i lustra Do tego przydaloby sie info o oswietleniu i rodzaju silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m-z Napisano 12 Czerwiec 2011 Share Napisano 12 Czerwiec 2011 Spróbuj we właściwościach efektów zmienić opcje renderingu futra: z buffer na geometry, pokombinuj również z ustawieniami materiałów futra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi