Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Czy warto obecnie kupic nowy komputer ???

Obecnie posiadam komputer na bazie q6600 + 8gb ramu

Zastanawiam się nad kupnem nowego sprzetu w granicach 5-6 tys przeznaczenie glownie rendering

Jednak nie wiem czy warto obecnie inwestowac w nowy sprzet czy poczekac na nowe procesory o ile takowe wejda w najblizszych miesiacach ???

Czy intel lub amd planuje wprowadzic jakies nowosci w najblizszym czasie a rownoczenie obnizyc ceny obecnie dostpenych cpu ??

Dzieki za info

ps nie ma polskich liter na tym kompie co postuje

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nie czekaj tylko bierz teraz bo zawsze jest tak że moooże... coś wydzie... zawsze wychodzi! Inwestuj w sprzęt i sie nie zastanawiaj ;)

Napisano

Na początku czerwca amd startuje z nową architekturą bulldozer. Akurat jeśli chodzi o rendering to może to być ciekawa oferta ale na dzień dzisiejszy nie ma żadnych wiarygodnych testów czy informacji na temat tych procesorów.

Jeśli 2-3 tyg góra miesiąc Cię nie zbawią to ja bym zaczekał.

Napisano
  • Autor

Dokładnie słyszałem AMD ze wprowadza nowa serie procesorów myślę ze intel tez wtedy moze coś ceny obniżyć no ja mogę i parę miesięcy poczekać aby kupic maszynę co mi będzie służyła parę lat w rozsądnej cenie

Napisano

parę lat Ci nie posłuzy. Jezeli na nim nie bedziesz zarabiał, to kazda kwota jest zbyt wysoka. kup cos do 3k, a reszte przeznacz na pdnoszenie kwalifikacji albo melanż ew. przydatne pluginy przyspieszajace prace bardziej niż szybko komp. w 3tys kupisz całkiem wydajny zestaw bez specjalistycznych kart czy softu.

Napisano
  • Autor

Dobrze prawisz Ola-f i masz 100% racji moja dziewczyna mi powtarza kiepskiej baletnicy .... skłaniam sie do wymiany mojej płyty głownej + i7 2600k 8-16 gb ramu i mozna sie zamknac w 2k a reszta zostawic to co mam jaka płyta jest najhlepsza obecnie pod i7 2600k i aby go podkrecic tak do 4ghz i raczej scythe katana 2 z pod q6600 juz nie bedzie pasowal pod podstawke i7 2600k hmm ???

Napisano

Ja zamierzam kupić sprzęt za podobne pieniądze i czekam teraz do premiery nowych amd ( 8 cores ). Myślę że do nauki też warto wydać trochę więcej kasy aby pracować komfortowo , mam na myśli głównie ram bo jak masz 8gb to nie nauczysz się wszystkiego . Dobrym przykładem jest nowa płyta z tutorialami od Evermotion na temat fx. Jeszcze zależy jakiego softu będziesz używać. Nie warto moim zdaniem inwestować w rendering na gpu . Lepiej poćwiczyć unbiased na Maxwellu do czasu kart z dużą ilością pamięci za rozsądne pieniądze. Także czekaj ze mną do premiery bulldozera a potem się zobaczy.

Napisano
  • Autor

Zagwostke mam taka ze mam nowy zasilacz 550w nowa karte gts 450 bo mi padla 9800gt i 3 dyski tawrde i nowa nagrywarke dvd bo mi stara padla... tak ze trzeba mi tylko nowego procka plyte i 8-12 gb ramu a starego q6600 i asusa pw5 dh deluxe na allegro upchne i moze sie zamkne w 2,5k