Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Przerabiam kurs 3ds max techniki zaawansowane i jestem na etapie robienia butelki z perfumami.Problem w tym,że gdy nakładam teksturę szkło na butelkę,nie jest ona przezroczysta,tylko czarna.W podglądzie na klukach wszystko jest w porządku,ciecz w środku tez jest w porządku,jedynie ta butelka.Ma ktoś jakiś pomysł w którym momencie coś zawaliłem,bo wiem że coś zrobiłem źle ale nie wiem w który momencie.Mógłbym oczywiście zrobić butelkę od początku ale nie o to mi chodzi,chcę się dowiedzieć co dokładnie powoduję,że nie wychodzi to jak trzeba,tak bym wiedział na przyszłość.

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jeśli masz na myśli sam widok w viewporcie, to może w material editorze masz wyłączony prewiev (czy jakoś tak). Taka ikonka sześcianu.

Napisano

Możesz mieć za niską ilość reflection/refraction depth ustawioną. Ale bez info o rendererze i samego renderingu to jest to wróżenie z fusów.

Napisano
  • Autor

Problem rozwiązany,w maksymalnym zbliżeniu zauważyłem,że linia tworząca ścianki butelki w pewnym miejscu stykała się z linią tworzącą ciecz,przypuszczam,że to właśnie powodowało,że render źle interpretował całość,mimo wszystko dzięki za odpowiedzi.