Napisano 29 Maj 201113 l Moj pierwszy projekt 3ds max 2011 + vray, brakuje detali , rynny, klamek i ogolnie planuje illuminacje noca. Wszystko robione "z glowy" bez projektu :)
Napisano 31 Maj 201113 l "Wszystko robione "z glowy" bez projektu " No coż. to widać;) Rozumiem że to ćwiczenie więc rynny i klamki narazie sobie odpuść. Bryła mocno kuleje. -fale na dachu i ścianach nie wynikają z niczego. -dajesz duże przeszklenia a potem pełną balustradę. Czemu tak? -balustrada kończy się w dziwnych momentach. -co to jest ten szklany box na pierwszym planie na piętrze? -dodaj grubość stropu nad parterem. Co do renderu raczej słabo. Gdzie ten v-ray? Zostaw nocną illuminację i poćwicz jeszcze dzienne. -daj jakiś materiał na dach, -deski pod dachem wyglądają jak parkiet, -niebo sugeruje inny kierunek i kolor światła niż masz na bryle. Lepiej dać zwykłe niebieskie niebo bez poświaty zachodzącego słońca i kierunek światła ustalić z boku a nie z za kamery. Będzie lepszy światłocień. -render jest za ciemny. Daj mocniesze światło i rozświetl cienie. -drzewka i trawa ok.
Napisano 31 Maj 201113 l Ja z kolei mam poważne wątpliwości czy ten budynek by ustał. Nie widzę konstrukcji nośnej.
Napisano 31 Maj 201113 l Autor Hej dzieki za krytyczne uwagi :) O to mi chodziło. Popracuje nad nimi i efekty pokarze. Ten szklany box mial byc "judaszem" bo pod nimi wycielem drzwi. Konstrukcja nie musi ustac bo nie o to mi chodzi , robie grafike w ramach relaksu po pracy jako hobby jak narazie. .
Napisano 1 Czerwiec 201113 l To masz serce;) Odpusc sobie te paskudne napisy. To jeszcze nie czas by szalec z autografami;) Studiuj mocno brylke bo na razie masz straszny balagan. Moze na poczatek sprobuj zrobic typowy domek, ale za to uzyj nietypowych materialow ktore by jakos nawiazywaly badz harmonizowaly z ladnym, zielonym otoczeniem. Takie typowe cos ale inaczej :) Co do oswietlenia samej sceny to jeszcze nie jest to. Popatrz jak oswietlaja Morphe, czy Lis lub Pionix. Przyjrzyj sie mocy swiatla direct w stosunku do swiatla nieba lub po prostu w sloneczny dzien zrob fote jakiejs budowli i przestudiuj jak wyzej. Podobnie z kadrem. Proponowal bym Ci standardowo z wys. przecietnego czleka:)
Napisano 1 Czerwiec 201113 l Autor heh wiem ze brylka kuleje, nie bede jej juz poprawial bo prosciej zrobic nowy domek
Napisano 1 Czerwiec 201113 l Autor juz sam niewiem jak ten direct ustawic bo pod dachem i na froncie jest ciemno i odbija mi zielone z trawy
Napisano 6 Czerwiec 201113 l Autor Dziekuje za uwagi, na dzis domek wyglada tak, na dniach dopracuje detale i myslalem o basenie ;-)
Napisano 7 Czerwiec 201113 l Czy ten kubik na pierwszym planie(piętro) ma szklaną podłogę? Jeśli tak, to gdzie wejście do niego? Jeśli nie, to po co on jest? Poza tym może lepiej ustawić kamere z pozycji człowieka? Tak czy inaczej pracujesz nad tym widze :)
Napisano 29 Czerwiec 201113 l Jest lepiej z renderem. Deski fajne, Dobrze że pozybłeś się części falek. Uzyskałeś fajny kontrast. Praca już nie jest taka blada. Jak na pierwszy projekt wygląda dobrze. W cieniach widać słaby sampling. Nie wiem czym świecisz teraz, ale w każdym powinno pomoc zwiększenie subdvis. Keep working:) Edytowane 29 Czerwiec 201113 l przez lolipop