Napisano 31 Maj 201113 l Witam. Znalazłem ostatnio wymieniony w temacie monitor. Poniżej dość ciekawa recenzja. http://pclab.pl/art45654.html Czy ktoś z was zetkną się z tym produktem. Według recenzji jego najpoważniejszą wadą jest pobór wacików ale ja obecnie siedzę na crt 17'' i on zasysa mi i tak więcej mocy także nie jest to dla mnie minus ostateczny. oto małe zestawienie tego monitora z Eizo FlexScan SX2262W (Asus / Eizo) Cena: ------------- ------------- 1,926 / 3,140 przekątna(cale) -------------------- 24 / 22 matryca ---------------------------IPS/ PVA reak. matrycy --------------------6ms / 12ms jasność (cd/m2) ------------------400 / 280 plamka ------------------------- 0,27 / 0,25 kontrast-------------------- 50 000:1 / 1000:1 kąty widz. (oba) ------------------178 / 178 pob. mocy (100% jasność) -----81,1W / 35,6W Co o tym jegomościu sądzicie ? Czy może wiecie coś z praktyki poza tym marketingowym szumem ?
Napisano 31 Maj 201113 l Autor W kwestii uzupełnienia. Asus ma matrycę P-IPS ("Oferta 1,07 miliardów kolorów (głębia kolorów 30-bit). Więcej możliwe kierunki na sub-pikseli (1024 w porównaniu do 256) i daje lepsze prawdziwe głębi kolorów") Z założenia matryca ta ma odzwierciedlać w 98% przestrzeń kolorów Adobe RGB więc teoretycznie wszystko wygląda bardzo zachęcająco !
Napisano 14 Czerwiec 201113 l Witam Od kilkunastu dni jestem posiadaczem PA246Q i jestem bardzo zadowolony, do stojącej obok matrycy TN w ogóle nie ma co porównywać, a czy Eizo o podobnych parametrach byłby zauważalnie lepszy - nie wiem, na pewno byłby co najmniej dwukrotnie droższy. Jak dla mnie super kolory, 16:10, matowa matryca, a i pograć bez smużenia okazjonalnie można, z wad jak na razie to... czerwony pasek na dole ramki. Poczytaj więcej recenzji, a najlepiej wybierz się gdzieś samemu pomacać.
Napisano 14 Czerwiec 201113 l Autor ... tak też myślałem, że pasek rozpraszać będzie uwagę, ale zawsze można zakleić czarną tasiemką. Wiem, że monitor ma sporo bajerów ale mnie głównie interesuje przekątna + zgodność z Adobe RGB. Dzięki za opinię. Pozdrawiam
Napisano 27 Czerwiec 201113 l Ktoś od tamtego czasu pociągnął temat tego monitorka? Daje radę w pracy z kolorami, 3d i ruchem?
Napisano 14 Lipiec 201113 l Autor ... monitorek jest już gdzieś w paczce, w drodze na moje biurko. Niebawem napiszę coś i od siebie.
Napisano 16 Lipiec 201113 l Tez kupielem ostatnio. Ale niestety z bad pixelem:( jednym wiec poniedzialem jedzie do na wymiane. Jak czylalem o nim to przekatna 16:10 byla dla mnie troche znakiem zapytania jak to bedize wygladac i w ogole. Jak dostalem monitor to przekatna jest chyhba druga najlepsza rzecza po ilosci kolorow. Ponadto obraz znakomicie widac pod kazdym katem.
Napisano 4 Wrzesień 201113 l Tak samo bad pixele, tylko u mnie dwa. Strasznie mnie denerwują więc też odsyłam na wymianę. Ale kolorki miodzio, przekątna tak samo. Po prostu świetna sprawa! :) Niby max częstotliwość odświeżania 60Hz, ale żadnego smużenia, wszystko śmiga fajnie. Ale z tego co czytałem bardzo często zdarzają się bad pixele.