guapo Napisano 2 Czerwiec 2011 Share Napisano 2 Czerwiec 2011 Jestem w trakcie modelowanie i nagle nastąpił taki problem,nie mogę stworzyć żadnego kształtu,obiektu,dzieje się to przy widoku top ale też przy innych widokach,np mam widok "front" i nic nie mogę stworzyć,narysować,przestawię na np "left" i już się da,ale mi chodzi o "top" a przy tym widoku nic nie mogę,orientuję się może ktoś o co biega? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasjogabonito Napisano 2 Czerwiec 2011 Share Napisano 2 Czerwiec 2011 Strzelam ale pewnie widok orto ci się włączył.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guapo Napisano 2 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2011 To nie to,na orto,top,left itd mogę coś narysować,stworzyć,na top już nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lex Napisano 2 Czerwiec 2011 Share Napisano 2 Czerwiec 2011 (edytowane) A jaką masz kartę graficzną? U mnie tez zauważyłem bardzo dziwne rzeczy się dzieją. Od właśnie jakiegoś blokowania się menu, po to, że jak klikne prawym klawiszem na okno to okienko znika/ przenika itp, po taki dziwny błąd jak usunięcie siatki ( tej pomocniczej ) podczas próby usunięcia boxa - zwykłego boxa którego stworzyłem wcześniej na potrzeba skalowania( ! ). Czy ten max na prawde jest taki głupi i niedopracowany czy coś jest nie tak? Wie ktoś jak tą siątkę przywrócić ? Dodam, że wciskanie "G" nic nie daje. Siatki w widoku Perspective i front za Chiny Ludowe nie idzie przywrócić Próbowałem w customize -> vievports zmienić rendering między DX 9, 10, opengl ale chyba nic to nie daje, nadal jakieś dziwne rzeczy. Podłączam się pod wątek, bo nie chce tworzyć nowego, ale czy ktoś wie o co chodzi? Dodam, że mam karte GTX 460 i Maxa 2010 SP1 EDIT: Co do siatki jednak rozwiązane - okazuje się, że wystarczy stworzyć nowego boxa :/... Edytowane 2 Czerwiec 2011 przez lex Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guapo Napisano 2 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2011 Kartę mam cienką,ale to na pewno nie jest wina karty,wszystko było wcześnie w porządku a mój problem wyskoczył nagle,nawet "miarki nie mogę utworzyć.Muszę ją wstawiać na innym widoku w innym viwporcie i ją dostosowywać do viwporta na którym pracuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goran Napisano 2 Czerwiec 2011 Share Napisano 2 Czerwiec 2011 (edytowane) Prawdopodobnie utworzyłeś (świadomie lub nie) jakiś lokalny układ współrzędnych z główną płaszczyzną prostopadłą do TOP. Robi się to poleceniem GRID z zakładki HEPLERS. Po utworzeniu GRID automatycznie się uaktywnia i jest ukrywany (niewidoczny). Najłatwiej wyłapać go na palecie LAYERS, sprawdź czy nie masz tam jakiegoś obiektu GRIDxx ukrytego. Jak masz to albo go usuń, albo przestaw mu status na widoczny, potem prawym na GRIDzie i ACTIVATE MAIN GRID (lub coś takiego). Można też przełączyć się na używanie układu layoutu ikonką orientacji obiektów na górnym pasku. (wszystko to piszę z głowy bo nie mam maxa pod ręką, jak coś namieszałem to sorry) Edytowane 2 Czerwiec 2011 przez goran Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guapo Napisano 2 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2011 Zgadza się,było tak jak mówi "goran",ale wcześniej otworzyłem nowy projekt i po przez "merge" dodałem ten poprzedni a mimo że był utworzony "grid" problem już nie występował,ale mimo wszystko skorzystałem z tej rady i usunąłem "gird'a",pewnie go utworzyłem przez przypadek.Dzięki za wszystkie rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goran Napisano 2 Czerwiec 2011 Share Napisano 2 Czerwiec 2011 you welcome Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi