Skocz do zawartości

Postać/Zwierzę: Koń

krzysiekp_92

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jest to mój pierwszy projekt do którego postanowiłem się przyłożyć i ukończyć go. Łeb zostawiam sobie na koniec, choć zdaje sobie sprawę że za dobrze chyba nie robię. Moim celem jest wykonanie jak najbardziej realistycznego modelu, dlatego nie wykluczam sculptingu (nie ukrywam że mam niewielkie pojęcie jeśli chodzi o ten temat). Chętnie "posłucham" cennych rad, co powinienem poprawić, na co powinienem zwrócić uwagę przy modelingu zwierzaka jeśli w przyszłości chciałbym go zanimować, itd. Z góry wielkie THX.

75777070.th.pnghorsep.th.pngwire.th.pngwire2.th.pngwire3.th.pngwire4n.th.png59202387.th.png41563528.th.png

Edytowane przez krzysiekp_92

• Odpowiedzi 6
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

głowa jak widać "taka sobie". na pewno muszę nad nią popracować, ale niestety nie mam co do niej żadnych pomysłów, prócz niektórych niedociągnięć (linia symetrii, uszy). czy siatka na stawach kolanowych(?) jest prawidłowa? dobrze będzie się "ruszać" podczas animowania?

horsehead2.th.jpghorsehead3.th.jpghorsehead4.th.jpghorseheadwire1.th.pnghorseheadwire2.th.pnghorseheadwire3.th.png

niewielki update:

konn.th.jpgkonn2.th.jpg

jak myślicie? mogę zacząć unwrap'ować?

update

pytanko. nie wiem czy powinienem tutaj ale dotyczy to mojego modelu. czy jest możliwość utworzenia kości z obiektu, np: wymodelowanego przeze mnie? nie chodzi mi tutaj o linkowanie i przemieszczanie gizma.

ok. modyfikator edit poly poniekąd załatwia sprawę

w studium protetycznym robiliśmy modele z wosku i jak się taki gotowy model na chwilę przygrzało palnikiem, tak by spłynęła wierzchnia warstwa wosku, to własnie tak wyglądao, jak twój model. Nie ma mięsa na tym koniu. Trzeba by pooglądać trochę referek, albo zobaczyć czyjeś końskie siatki i zagęścić tą siatkę tak, żeby coś tych mięsni jeszcze wyciągnąć, zrobić między nimi bruzdy, zaznaczyć wypukłości.

Zobacz tu

jak ma być jak najbardziej realistycznie, to cię czeka jeszcze trochę roboty.