Tomek Kosiorek Napisano 17 Luty 2003 Napisano 17 Luty 2003 ja tez mam problem-rozwiazanie jest pewnie proste-mam belke meshtools i nie umiem uzywac tych narzedzi np. przy edit mesh aktywuja sie ikonki ale jak na nie klikam nic sie nie dzieje
pol1k Napisano 17 Luty 2003 Napisano 17 Luty 2003 obiekt musi byc typu editable poly, tylko z takimi dzialaja tools\'y
SiD Napisano 24 Marzec 2003 Napisano 24 Marzec 2003 Tomek powiedz ty mi lepeij jak ty to rozpakowałes teho Meshtoolsa plzz bo mam to na chacie ale nie wiem gdzie łądowac co ?? rozumiesz ??
Pablo Napisano 24 Marzec 2003 Napisano 24 Marzec 2003 a ja mam calkiem inny problem....jak w ogole uruchomic ten pliczek ktory niby usuwa poprzednia wersje messhtolsa z maxa? bo dal mojego kompa jest to plik niewiadomy i nie wim czym to otoworzyc :(
bartonfink Napisano 24 Marzec 2003 Napisano 24 Marzec 2003 Pierwszy punkt wykonujemy wylacznie gdy mamy strasza wersje scriptu !!! 1.Uruchom * skrypt \"meshtools_2_x_removal.ms\". To powinno usunac wszystkie wczesniejsze wersje macroskryptu \"Meshtools\" z katalogu 3dsmax4/ui/macroscript.(Wszystkie skrypty skompilowalem do tylko 2 plikow, by zarzadzanie nimi bylo latwiejsze) 2.Skopiuj plik \"Meshtools-Functions.ms\" do katalogu 3dsmax4/stdplugs/stdscripts (gdzie 3dsmax4 - to katalog w ktorym znajduje sie zainstalowany 3dstudio max),nadpisz wczesniejsze pliki. 3.Skopiuj plik \"Meshtools-Macroscripts.mcr\" do katalogu 3dsmax4/ui/macroscripts 4. Skopiuj nowe pliki ikon (wszystkie pliki o rozszerzeniu .bmp) do katalogu ui/icons and ui/discreet. 5.Modl sie (humorystyczny akcent autora ;) ) 6.Uruchom 3d studio max\'a. 7.Przejdz do panelu Customize/CustomizeUI 8.Wszystko powinno znajdowac sie w kategori Meshtools ,tak jak to bylo dotychczas
Rekomendowane odpowiedzi