Napisano 17 Luty 200322 l ja tez mam problem-rozwiazanie jest pewnie proste-mam belke meshtools i nie umiem uzywac tych narzedzi np. przy edit mesh aktywuja sie ikonki ale jak na nie klikam nic sie nie dzieje
Napisano 24 Marzec 200321 l Tomek powiedz ty mi lepeij jak ty to rozpakowałes teho Meshtoolsa plzz bo mam to na chacie ale nie wiem gdzie łądowac co ?? rozumiesz ??
Napisano 24 Marzec 200321 l a ja mam calkiem inny problem....jak w ogole uruchomic ten pliczek ktory niby usuwa poprzednia wersje messhtolsa z maxa? bo dal mojego kompa jest to plik niewiadomy i nie wim czym to otoworzyc :(
Napisano 24 Marzec 200321 l Pierwszy punkt wykonujemy wylacznie gdy mamy strasza wersje scriptu !!! 1.Uruchom * skrypt \"meshtools_2_x_removal.ms\". To powinno usunac wszystkie wczesniejsze wersje macroskryptu \"Meshtools\" z katalogu 3dsmax4/ui/macroscript.(Wszystkie skrypty skompilowalem do tylko 2 plikow, by zarzadzanie nimi bylo latwiejsze) 2.Skopiuj plik \"Meshtools-Functions.ms\" do katalogu 3dsmax4/stdplugs/stdscripts (gdzie 3dsmax4 - to katalog w ktorym znajduje sie zainstalowany 3dstudio max),nadpisz wczesniejsze pliki. 3.Skopiuj plik \"Meshtools-Macroscripts.mcr\" do katalogu 3dsmax4/ui/macroscripts 4. Skopiuj nowe pliki ikon (wszystkie pliki o rozszerzeniu .bmp) do katalogu ui/icons and ui/discreet. 5.Modl sie (humorystyczny akcent autora ;) ) 6.Uruchom 3d studio max\'a. 7.Przejdz do panelu Customize/CustomizeUI 8.Wszystko powinno znajdowac sie w kategori Meshtools ,tak jak to bylo dotychczas