Gość Savoy Napisano 23 Czerwiec 2004 Napisano 23 Czerwiec 2004 Coś nie odwiedzałem forum od dawna (ach ten brak czasu...) Dokończyłem jedną z moich prac \"Kostki\" Proszę o ocenę. Miała to być praca testowa w której chciałem sprawdzić kilka elementów w renderingu Lightwave, a która jakoś samoistnie się rozwinęła. Następne prace, mam nadzieję, będą już z góry przemyślanymi workami. Mam problem w Lightwave - nie mogę uzyskać efektu tzw. \"ostrej\" realistyki i kolorystki (troche mdłe te sceny mi wychodzą). Wiem, że z tego programu można wycisnąć naprawde dużo, ale to pewnie moje umiejętości (za małe). Oświetlenie tylko 5% (w sumie mogłem je wyłączyć) AA low, radiosity medium.
Orion Napisano 23 Czerwiec 2004 Napisano 23 Czerwiec 2004 No jak dla mnie to klasa :) tylko oczka w kostkach troszku za bardzo się świecą :)
ftorek Napisano 23 Czerwiec 2004 Napisano 23 Czerwiec 2004 baudzo przyjemne - to co orion - oczka sie zbyt swieca i jeszcze - na tym dywaniku plamy ulozyly sie w ten sposob ze wygladaja jak odbicia sceny - jakby ta szmatka ze szkla byla albo przynajmniej laminowana
Marcin_ps Napisano 23 Czerwiec 2004 Napisano 23 Czerwiec 2004 do pelni szczescie barakuje tylko coustiki :P
Beatou Napisano 29 Czerwiec 2004 Napisano 29 Czerwiec 2004 Nareszcie ktoś kto potrafi zrobić cos fajnego z sześcianów ;] Bardzo często grywam w kości i według mnie te kostki są trochę zbyt \"czyste\". Na chacie mam takie kosci, którymi grałem kilka lat i nie wyglądają ;] Twoje są ok tylko powinny być trochę bardziej na brzegach wyszczerbione i porysowane a oczka nie powinny się tak świecić no i przydało by się żeby chociaż jezno było lekko zdrapane. Pozdrawiam, Beatou
Obywatel Napisano 29 Czerwiec 2004 Napisano 29 Czerwiec 2004 Mi sie ta praca bardzo podoba, bo wypada znacznie lepiej niz niektore przesadzone sceny ;) a do WIPa zagladalem. Skromnie i z gracja.
Marcin Napisano 29 Czerwiec 2004 Napisano 29 Czerwiec 2004 ja mam uwage do tej tkaniny...bo tak jakby sie odbijalo cos w niej....takie zludzenie...moze troszke bumpa byc dodal jeszcze ? bo jakos za prosto wyglada.. :/
Master of the best Napisano 30 Czerwiec 2004 Napisano 30 Czerwiec 2004 Nie chce byc niemily ale ja tu nic nie widze
Rekomendowane odpowiedzi