Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam pare pytan

1 Czy do uzyskania lepsze efektu końcowego rendera lepiej uzywac VrayCamera? troche czytalem juz o tej camerze ale nie moge skumac do konca

-parametr shutter speed im mniejszy tym wiecej swiatla jest w scenie?

-parametr f-number jest do?

2 Typ Render interior vray ,tzn chodzi mi o to ze jest pomieszczenie z oknem,czy zawsze musi byc ustawione Vraysun ktore wpada przez okno ?a w oknie vraylight? moze to glupie ale ok:)

3 chodzi mi o ten http://th08.deviantart.net/fs71/PRE/i/2010/362/d/c/modern_interior_vray_by_darecarcemb-d35uau0.jpg ,moze mistrzem modelowania nie jestem ale sa to proste modele a wyszlo calkiem fajnie, czy w tej scenie zostalo uzyto jedno swiatlo vraylight(plane) i VraySun?

4 czy do rendera interior vray lepiej uzywac jako drugi gi engine light cache czy brute force?

5 czy VrayMatl jest w pelni wystarczjacy do takich scen" porowatosci na meblach itp odbcia szkol etc.

sorry ze tyle pytam:( pozdrawiam

• Odpowiedzi 2
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

1.Shutter speed to długość otwarcia migawki, a f-stop to przesłona. W fotografii zasadniczo im większa przesłona tym dłużej naświetlasz i tym większa głębia ostrości.

2. Vray sun to światło odbite o dominancie niebieskiej zawsze występujące w przyrodzie. To drugie światło ma symulować słońce, możesz w ogóle go nie dawać ale w vizkach miękkie promienie słońca są pożądane.

3.W tej scenie użyto chyba tylko jednego vray plane. Miękki obraz dodany chyba w postpro.

4.Light cache do testów raczej.

5. Vraymtl jest wystarczający niemal do wszystkiego z kilkoma wyjątkami.