Napisano 23 Czerwiec 200420 l W wolnych chwilach od shorta, powstaja male spidziki. A oto jeden z nich.
Napisano 23 Czerwiec 200420 l Autor Aktualnie pracuje nad texturami i shaderami, jak narazie wyglada to tak.
Napisano 23 Czerwiec 200420 l NO ladne , pracowales na podstawie jakiegos zdjecia czy raczej z pameci cos probowales wyszkrobac :) Zrob cale kino domowe :)
Napisano 23 Czerwiec 200420 l albo masz taki w domu ja mam creativa ostatnio mam przerwe od maxa ale jak chcecie zobaczyc jak zestaw wyglada to zapraszam tu http://www.evermotion.org/forum/viewtopic.php?t=1772
Napisano 23 Czerwiec 200420 l Autor Nie uzywalem zadnego zdjecia, projekt jest wymyslony calkowicie przezemnie, nie mialem co umiescic na sciance dalem logo Logitech`a ;) Co do calego zestawu to hm... nie wiem czy powstanie, to jest poprostu spidzik.
Napisano 23 Czerwiec 200420 l Fajny , prosty i wporzadku ciekawe jak brmi hehe, do rb do tego satelitki hehe :D
Napisano 23 Czerwiec 200420 l Jak modelowałeś?? Jaką metodą?? (jakby niejasne było pierwsze pytanie :P )
Napisano 23 Czerwiec 200420 l Autor Modelowalem poly oraz nubs. Poly: obudowa ( dodany bevel, boolean i extrude ) obwodka przy glosniku i bass reflex ( boolean, extrude ) srubki, podkladki i mocowania przedniego panelu ( extrude ) Nurbs: glosnik i rura bass reflex ( revolve ) Hardware: AMD Athlon XP 2400+ 768 MB DDR PC400 Software: Maya Rendering: Mental Ray Time: 46 sec
Napisano 24 Czerwiec 200420 l Autor Po namysle zdecydowalem jednak ze satelitki warto dorobic, tak wiec po wpadnieciu na pomysl a`la kokosy ;) przystapilem do jego realizacji. Render time: 1 min 03 sec
Napisano 24 Czerwiec 200420 l popracuj nad materialami plastiku itd ( poza drewnem jest spox ) - rozjasnij tez troche scene [Wyedytowany dnia 24-6-2004 > Marcin_ps]
Napisano 24 Czerwiec 200420 l Dobrze Marcin mowi. Masz zamiar skonczyc to na glosnikach czy jakas scenka sie z tego narodzi?
Napisano 25 Czerwiec 200420 l Autor W zamysle to mial byc spidzik, tak wiec nie wiem czy poswiece cos jeszcze czasu temu. Zadna scena nie jest raczej przewidywana.
Napisano 25 Czerwiec 200420 l Fajnie jak na spidzika... jestem noga w Mayi, jak zrobileś logo Logitecha?? mialeś bitmape? pozdro
Napisano 26 Czerwiec 200420 l Autor Maya posiada import z formatu EPS. Logo mialem wlasnie w tym formacie wystarczylo jeszcze dodac Bevel+
Napisano 26 Czerwiec 200420 l O jak ładnie.....pracka mi sie bardzo podoba i wzornictwo na przyjemnym dla oka poziomie.Całkiem udany speedzik.Pozdrawiam.
Napisano 4 Lipiec 200420 l Rascal --> Hmm, to chyba jakaś nowa funkcja w Maya 6 ,boolean na polygonach?! W Maya 5 tego nie ma. Głośnik wygląda ładnie, import eps, dwg , jest super używałem tego nieraz, wystarczy sobie w corelu, albo autocadzie coś z krzywych zrobić, wyeksoprtować do .dwg , albo .eps i importować w Maya, świetne to.