Gość msalma Napisano 13 Czerwiec 2011 Napisano 13 Czerwiec 2011 Panowie/Panie Mam taki problem renderuje sobie scenę (animacja PFTB2) i na finalnym renderze w maxie efekt jest dla mnie zadowalający, natomiast jak renderuje do pliku czy zapisuje pojedynczą klatkę w jakiejkolwiek formie czy JPG/TIF/PNG coś nie ładnie kompresuje, na obrazku pojawia się dużo szumów itp. załączam przykład, prt scr z maxa i jpga Z góry dziekuje za pomoc! pozdrooo
cucsoniuss Napisano 14 Czerwiec 2011 Napisano 14 Czerwiec 2011 może masz coś nie tak z ustawieniami gammy
bolitic Napisano 14 Czerwiec 2011 Napisano 14 Czerwiec 2011 cucsoniuss dobrze radzi - zawsze jak rozjaśnisz obrazek z takimi cieniami to wyjdzie szum. Być może masz ustawione gamma output na większe niż input.
Gość kakaku Napisano 15 Czerwiec 2011 Napisano 15 Czerwiec 2011 ja mialem podobt problem... tak jak chłopaki radzą zmień gamme. powinno być chyba 2.2 o ile dobrze pamietam
guffqa Napisano 17 Czerwiec 2011 Napisano 17 Czerwiec 2011 albo na teksturach masz zła gamme do tych jakie masz w ustawieniach właśnie, wtedy też tak może się pomieszać.
Hynol Napisano 17 Czerwiec 2011 Napisano 17 Czerwiec 2011 albo na teksturach masz zła gamme do tych jakie masz w ustawieniach właśnie, wtedy też tak może się pomieszać. Jakby miał złą gammę na teksturach to render we frame bufferze byłby taki sam jak zapisany plik. A jeżeli się różnią, oznacza to źle (?) ustawioną gammę w polu output gamma.
Rekomendowane odpowiedzi