Napisano 13 Czerwiec 201113 l Panowie/Panie Mam taki problem renderuje sobie scenę (animacja PFTB2) i na finalnym renderze w maxie efekt jest dla mnie zadowalający, natomiast jak renderuje do pliku czy zapisuje pojedynczą klatkę w jakiejkolwiek formie czy JPG/TIF/PNG coś nie ładnie kompresuje, na obrazku pojawia się dużo szumów itp. załączam przykład, prt scr z maxa i jpga Z góry dziekuje za pomoc! pozdrooo
Napisano 14 Czerwiec 201113 l cucsoniuss dobrze radzi - zawsze jak rozjaśnisz obrazek z takimi cieniami to wyjdzie szum. Być może masz ustawione gamma output na większe niż input.
Napisano 15 Czerwiec 201113 l ja mialem podobt problem... tak jak chłopaki radzą zmień gamme. powinno być chyba 2.2 o ile dobrze pamietam
Napisano 17 Czerwiec 201113 l albo na teksturach masz zła gamme do tych jakie masz w ustawieniach właśnie, wtedy też tak może się pomieszać.
Napisano 17 Czerwiec 201113 l albo na teksturach masz zła gamme do tych jakie masz w ustawieniach właśnie, wtedy też tak może się pomieszać. Jakby miał złą gammę na teksturach to render we frame bufferze byłby taki sam jak zapisany plik. A jeżeli się różnią, oznacza to źle (?) ustawioną gammę w polu output gamma.