Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam, w tym wątku mam nadzieję uzyskać krytykę co do moich rysunkó. Na 3d znam się już jako tako, ale moim zdaniem prawdziwe mistrzostwo osiąga się dopiero przy malowaniu i ludzi malujących darzę sporym szacunkiem.

Tak więc oto takie malunki do których chciałbym uzyskać krytykę co do spraw takich jak cieniowanie, walor czy bryła jest czytelna, czy perspektywa ok itd.

Edytowane przez JoseConseco
  • Odpowiedzi 5
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Wrzucaj wiecej, moze za ktoryms razem nie bedzie tygodniowej zlewy ;] Ten drugi mi najbardziej sie podoba. Walor i brya jak najbardziej spoko, moglbys zroznicowac wielkosc pedzla. Tzn super, ze nie dlubiesz wszystkiego malutkim jak wiekszosc (w tym ja) na poczatku przygody z malowaniem, ale np przy rejonach oczu i ust moglbys troche mniejszym pedzlem podzialac, a przy innych miejscach (wlosy, szyja?) potraktowac bardziej ogolnie wiekszym pedzlem.

Im czestsze update'y tym bardziej ludziom sie bedzie chcialo komentowac, nie zrazaj sie cisza na poczatku, akurat caly dzial 2D mial straszny zapierdziel na TSP w tym tygodniu i to pewnie dlatego ;>

Napisano (edytowane)

Ok EthicallyChallenged, teraz pędzluję trochę większymi pędzlami po przesiadce na gimpa GPS (swoją drogą wymiata muszę przyznać- nawet brushe ma z mixowaniem po ściągnięciu forka paint-gimp). I do tego ma coś ala liquify jak w PS.

Jedyna wada, to trochę dziwnie działają tryby mieszania warstw, ale i tak ich nie używam za dużo. Trochę prostych malunków z refek z filmów:

index.php?module=getfile&file=p294oysgbh5qsm6z6qe4.jpg

index.php?module=getfile&file=hvzsxz17cd4xnfhcd0qn.jpg

index.php?module=getfile&file=bjp9npslhwqyiujwaaby.jpg

2i7tykz.jpg

Napisano (edytowane)

To ze zdjęcia znowu:

2e34vtj.jpg

nie wiem czy tylko mi się tak wydaje ale rzeźbienie o wiele łatwiejsze jest (przynajmniej z głowy).

Napisano

może i łatwiejsze ale równie czasochłonne :)

ten ostatni portret byłby lepszy gdyby lepiej go skadrować. można by było głowe przesunąć lekko w góre żeby brodę całą było widać.

Napisano (edytowane)

Dzięki telthona.

Ćwiczenie z cieniowania:

abrn1l.jpg

2l3yur.jpg

Wygląda na to, że mimo że gimpa ma lepsze pędzle to jednak tryby mieszania to porażka.