JoseConseco Napisano 17 Czerwiec 2011 Napisano 17 Czerwiec 2011 (edytowane) Witam, w tym wątku mam nadzieję uzyskać krytykę co do moich rysunkó. Na 3d znam się już jako tako, ale moim zdaniem prawdziwe mistrzostwo osiąga się dopiero przy malowaniu i ludzi malujących darzę sporym szacunkiem. Tak więc oto takie malunki do których chciałbym uzyskać krytykę co do spraw takich jak cieniowanie, walor czy bryła jest czytelna, czy perspektywa ok itd. Edytowane 8 Sierpień 2011 przez JoseConseco
EthicallyChallenged Napisano 23 Czerwiec 2011 Napisano 23 Czerwiec 2011 Wrzucaj wiecej, moze za ktoryms razem nie bedzie tygodniowej zlewy ;] Ten drugi mi najbardziej sie podoba. Walor i brya jak najbardziej spoko, moglbys zroznicowac wielkosc pedzla. Tzn super, ze nie dlubiesz wszystkiego malutkim jak wiekszosc (w tym ja) na poczatku przygody z malowaniem, ale np przy rejonach oczu i ust moglbys troche mniejszym pedzlem podzialac, a przy innych miejscach (wlosy, szyja?) potraktowac bardziej ogolnie wiekszym pedzlem. Im czestsze update'y tym bardziej ludziom sie bedzie chcialo komentowac, nie zrazaj sie cisza na poczatku, akurat caly dzial 2D mial straszny zapierdziel na TSP w tym tygodniu i to pewnie dlatego ;>
JoseConseco Napisano 2 Lipiec 2011 Autor Napisano 2 Lipiec 2011 (edytowane) Ok EthicallyChallenged, teraz pędzluję trochę większymi pędzlami po przesiadce na gimpa GPS (swoją drogą wymiata muszę przyznać- nawet brushe ma z mixowaniem po ściągnięciu forka paint-gimp). I do tego ma coś ala liquify jak w PS. Jedyna wada, to trochę dziwnie działają tryby mieszania warstw, ale i tak ich nie używam za dużo. Trochę prostych malunków z refek z filmów: Edytowane 2 Lipiec 2011 przez JoseConseco
JoseConseco Napisano 24 Lipiec 2011 Autor Napisano 24 Lipiec 2011 (edytowane) To ze zdjęcia znowu: nie wiem czy tylko mi się tak wydaje ale rzeźbienie o wiele łatwiejsze jest (przynajmniej z głowy). Edytowane 24 Lipiec 2011 przez JoseConseco
telthona Napisano 24 Lipiec 2011 Napisano 24 Lipiec 2011 może i łatwiejsze ale równie czasochłonne :) ten ostatni portret byłby lepszy gdyby lepiej go skadrować. można by było głowe przesunąć lekko w góre żeby brodę całą było widać.
JoseConseco Napisano 8 Sierpień 2011 Autor Napisano 8 Sierpień 2011 (edytowane) Dzięki telthona. Ćwiczenie z cieniowania: Wygląda na to, że mimo że gimpa ma lepsze pędzle to jednak tryby mieszania to porażka. Edytowane 8 Sierpień 2011 przez JoseConseco
Rekomendowane odpowiedzi