Hawk111 Napisano 19 Czerwiec 2011 Napisano 19 Czerwiec 2011 Karabin z czasów 2 wojny. 3D studio max + mental ray. Za jakiś czas pewnie dam update z texturkami
slayer2004 Napisano 20 Czerwiec 2011 Napisano 20 Czerwiec 2011 Skoro nie ma jeszcze tekstur a mają być z tego co piszesz, to wg. mnie powinno być w WiPie. Co do modelu, sam karabin wydaje sie byc ok.
Hawk111 Napisano 20 Czerwiec 2011 Autor Napisano 20 Czerwiec 2011 Powiem szczerze że boje sie czy przy moich umiejętnosciach texturowania karabin nie bedzie wyglądał gorzej po nałożeniu materiałów. Dlatego dałem sam model już do finished works.
Solo Napisano 4 Lipiec 2011 Napisano 4 Lipiec 2011 Nie ma się co bać tylko próbować i uczyć się ;) Wbrew pozorom nie jest to, aż takie trudne. Parę tutków co do mapowania i dobre teksturki mieć, polecam cgtextures.com :) Przerzuć wątek do WIPa i dokończ ten karabin bo jest dobry :) Pozdrawiam, Solo
slayer2004 Napisano 5 Lipiec 2011 Napisano 5 Lipiec 2011 Zgadzam się z Solo. Chętnie bym popatrzył jak go oteksturujesz :).
Hawk111 Napisano 19 Lipiec 2011 Autor Napisano 19 Lipiec 2011 (edytowane) Tak jak mi poleciliście przerzucam wątek do WiPa. Co prawda minęło troche, ale nie miałem czasu bawic sie w 3D. Wiec wracajac do pracki, nie trzeba profesjonalisty zeby stwierdzić że jest nie tak jak byc powinno. Poradźcie co zrobic żeby materiały wygladały lepiej? Przede wszytskim jak w mentalu zrobic realistyczny metal, bo te presetowe to sie nadają jedynie do czyściutkich wizek. Zastanawiałem sie też czy nie wyrenderować go bez zabrudzen w studiu, ale niewiem jak by sie to miało to modelu archaicznego karabinu. Edytowane 19 Lipiec 2011 przez Hawk111
martix69 Napisano 24 Lipiec 2011 Napisano 24 Lipiec 2011 mnie podoba sie metal w okolicach spustu, wygląda tam jak by karabin był wykopany z ziemi, mocno zużyty jedynie to drewno bym poprawił teraz wygląda jak by było pokryte bezbarwnym lakierem( może zmniejszenie refleksow by pomogło ), ni i ściana sie za bardzo błyszczy. Co do renderu to nie pomogę ale ogólnie ładnie to wygląda.
Hawk111 Napisano 24 Lipiec 2011 Autor Napisano 24 Lipiec 2011 ok dzieki za pozytywne opinie i pomoc, poprawie ta sciane przesune teksture na podłodze i zmniejsze refleksy na drewnie i wrzuce do finished, może zrobie jeszcze czysty render w studiu
Rekomendowane odpowiedzi