Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam! To mój pierwszy post na forum (z tego co pamiętam) więc się przedstawię. Jestem Wojtek i swoją przygodę z grafiką 3d rozpocząłem jakieś pół roku temu. W tej scence stworzyłem warsztat motocyklowy. Jest to pierwsza moja zewnętrzna scenka. Proszę o opinię i konstruktywną krytykę (sam zdążyłem zauważyć, że tekstury są trochę za małej rozdzielczości).

Pozdrawiam!

Wojtek

(jakość zdjęcia się mocno pogorszyła po wysłaniu na forum ;/)

http://img829.imageshack.us/img829/2013/ahdgaragesm.png

//edit: scenka robiona w maya + mental ray

Edytowane przez osiouek
  • Odpowiedzi 4
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano (edytowane)

Zrobiłeś wszystko sam? Bo jak tak to ładnie jak na początek. Co mi nie pasuje to ogólna sztuczność i dużo tu uproszczeń ale to częsta przypadłość okresu dojrzewania. Na plus bym zaliczył sugestywny klimat nocnej zabudowy miejskiej, wygląda na to że ktoś został po godzinach. Mogłeś wstawić latarnię żeby oswietlała lepiej motór, ale widzę jakiś słup tylko nie zgadnę że to latarnia bo nie pada z tamtąd światło. Wylewające się z warsztatu światło na ulicę i ten neon mają sens, najbardziej klimatotwórcze czynniki. Znalazło by się trochę nieścisłości, jak np. motor który ma tarczę hamulcową z innej strony z przodu i z tyłu (choć teoretycznie to możliwe), i warsztat jest bardzo jasny, ale świetlówki się nie palą, tzn. pewnie się palą ale właśnie tego nie widać więc sprawa taka sama jak z latarnią. Posiedzieć nad tym je szcze trochę i można zrobić lepiej albo wrócić do pomysłu z jakiś czas i zrobić od nowa.

Edytowane przez Pawlito
Napisano

w końcu ktoś się przyczepił ;) a już miałem nadzieje, że jest idealnie ;p przy silniku wspomagałem się tutorialem ale reszta moja. z tyłu tarcza jest po obu stronach, a z przodu z jednej. właśnie chciałem żeby światło padało z latarni. zrobiłem point light ale on nie sięga do ulicy, a jak zwiekszalem intensywność to scena się za jasna robiła ;/ myślę, jak już będę miał większego skilla to do tego wróce.

Napisano

Wróć bo warto. Pomysł dobry. Podciągnąć by trzeba ogólny warsztat i spróbować zrobić taką nastrojową scenkę bo czegoś takiego tutaj brakuje, a to co zrobiłeś teraz możesz zachować sobie jako taki concept art.

Aha jeszcze wracając do komentarzy nie mam pewności czy proporcje wszędzie są właściwe, bo ten motor mi się z duży wydaje w porównaniu do wjazdu.