latos Napisano 26 Czerwiec 2011 Napisano 26 Czerwiec 2011 Witam Zacząłem nowy samochód, tak tak wiem po raz kolejny... Ale tutaj będę zamieszczał każdy mój postęp i będę starał się wcielać wasze porady,krytyki w życie. Wracając do modelu, zacząłem modelować Mazdę Rx-8. Puki co wiem ,że z tyłu nad kola muszę poszukać sposobu na ładne rozprowadzenie linii, gdyż jest tam sporo trójkątów. Nie patrzcie też ,na rozdzielenie maski i nadkola nad nim też pracuję.
Smoku Napisano 26 Czerwiec 2011 Napisano 26 Czerwiec 2011 Siema też robiłem rx8 Może coś Ci pomoże moja siatka p. nadkola. jest trochę niechlujna bo to starszy model ale topologia jest chyba ok. Powodzenia.
latos Napisano 28 Czerwiec 2011 Autor Napisano 28 Czerwiec 2011 Mały update przodu. Powiedzcie czy w dobrym kierunku robię ten wlot, bo tutaj już można go robić tylko na oko. Blueprinty nie obejmują dokładnie tego obszaru. Wiem ,że przednia linia zderzaka jest nie równa ale na razie skupiam się na wlocie.
Pawlito Napisano 28 Czerwiec 2011 Napisano 28 Czerwiec 2011 (edytowane) Powiedzcie czy w dobrym kierunku robię ten wlot, bo tutaj już można go robić tylko na oko. Blueprinty nie obejmują dokładnie tego obszaru. Nie koniecznie, można się wzorować na zdjęciach które często rozwiewają wątpliwości jak coś powinno się układać. Na elementy sprawiające trudności najlepiej jest szukać zbliżeń, czyli jak potrzeba fotki z wlotem powietrza, to w wyszukiwarce grafiki pisz "marka + model + air intake" Edit: Ale w tym przypadku tutaj lepiej wpisać "front bumper", sprawdziłem szybciutko. Edytowane 28 Czerwiec 2011 przez Pawlito
latos Napisano 28 Czerwiec 2011 Autor Napisano 28 Czerwiec 2011 Kosi Dzięki za radę, ale stosuję ją już od dawna, wiem ,że nie można się opierać tylko na blueprintach bo często różnią się od siebie. Ale dziękuję za chęci ;) Druga sprawa Ma ktoś pomysł jak zakończyć jedną linią ten 4-krotny chamfer? Ogólnie samochód puki co jest prosty? Bo nikt nie wytyka żadnych błędów.
dynia Napisano 30 Czerwiec 2011 Napisano 30 Czerwiec 2011 http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=50823&highlight=mazda+rx8 tylko nie zrób tak brzydkiego renderu :)
Rekomendowane odpowiedzi