Napisano 29 Czerwiec 201113 l Witam. Od dłuższego już czasu przyglądam się pracom innych uczestników forum. A ponieważ w swojej szafie od dwóch lat przechowuję, odkurzając go od czasu do czasu , sprawny tablet postanowiłem spróbować swoich sił. W dniu wczorajszym "sprzęt" został podłączony do komputera i w dwa wieczory spłodziłem swoje pierwsze w życiu prace. ... tablet Wacom Bamboo Art Rage Pro To mój pies. Program Art Rage Pro fajny nie znalazłem funkcji "rozmazywania" ołówka a bez tego nie potrafię chyba lepiej podziałać. ... tablet Wacom Bamboo Photoshop To narysowałem dzisiaj - 5 godzin. Trochę to trwało. Nie potrafię jeszcze ubrania zrobić więc to jest trochę "zastępcze". Zdaję sobie sprawę, że dwa rysunki to bardzo mało ale mimo to proszę o oceny i uwagi.
Napisano 1 Sierpień 201113 l Autor Taaaaaa...................... Chyba schowam tablet z powrotem do szafy. Hmmmm........... No nie ma innego wyjścia.
Napisano 2 Sierpień 201113 l Taaaaaa...................... Chyba schowam tablet z powrotem do szafy. Hmmmm........... No nie ma innego wyjścia. Skoro jego bilansem na dwa lata są ledwie dwa rysunki, to nie lepiej na aukcję internetową ? Przynajmniej trochę grosza wpadnie do kieszeni...
Napisano 2 Sierpień 201113 l Program Art Rage Pro fajny nie znalazłem funkcji "rozmazywania" ołówka a bez tego nie potrafię chyba lepiej podziałać. ... nie znam tego programu, ale całe szczęście, że nie posiada funkcji rozmazywania, nie rysujemy rozmazując ołówek!
Napisano 2 Sierpień 201113 l Dlaczego nie ? jeśli wiemy jak rozmazywać nie niszcząc waloru który wypracowaliśmy to czemu nie ? (oczywiście są rodzaje papieru który nie przyjmuje "rozmazywania")... ale najpierw najlepiej będzie jeśli nauczymy się budować bryłę bez "mazianiem palcem" trzeba widzieć jaki materiał jest bardzo gładki i jak już dostrzeżemy że ten jest gładki to przelejmy swoją wizję rozmazując pokruszony węgiel w odpowiedniej formie na kartce ale to już jest dłuższy temat.... Dynamico - nie zniechęcaj się do postowania tak szybko, na forach trzeba się trochę napracować żeby ludzie cię rozpoznawali, wrzuć jakieś ze 2-3 ćwiczenia z natury i zobaczysz że ktoś się zaraz odezwie pzdr