kpulka Napisano 2 Lipiec 2011 Napisano 2 Lipiec 2011 Cześć Jaki jest najlepszy sposób exportu projektu z revita (mam 2011) do 3dsmaxa. Wiem, że da się DWG, ale chciałbym znać opinie z własnych doświadczeń ;) Mi to trochę kaszani siatkę, więc szukam mniej najmniej bolesnej metody. pozdrawiam
Przemekd Napisano 2 Lipiec 2011 Napisano 2 Lipiec 2011 tez wolę FBX, ale siatkę i tak będziesz musiał pewnie posprawdzać i poprawić gdzie trzeba a próbowałeś linkować fbxa do maxa? tam też pojawia się trochę opcji fajnych
chudy Napisano 5 Lipiec 2011 Napisano 5 Lipiec 2011 FBX nie do końca nadaję się do obłych kształtów, przykładowo łukowa ściana. w takim przypadku tylko DWG. tym bardziej, że od wersji 2010 AutoCADa przenoszą się również materiały w DWGu.
kpulka Napisano 7 Lipiec 2011 Autor Napisano 7 Lipiec 2011 Dzięki wielkie za odpowiedź :) Faktycznie FBX zdał egzamin i nie było problemu (może dlatego jak pisał chudy - forma dość prosta)
kpulka Napisano 16 Lipiec 2011 Autor Napisano 16 Lipiec 2011 Tak na przyszłość.. znalazłem taki plugin: http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/revit-importer
Rekomendowane odpowiedzi