makbol Napisano 5 Lipiec 2011 Napisano 5 Lipiec 2011 Mam trzy, zapewne banalne problemy Nie wiem czy coś przycisnąłem ale od jakiegoś czasu jak stworzę czysty plane to w siatce mam przekątne linie Rozumiem gdyby to się działo po jakimś modyfikatorze jednak jest to z automatu. Drugi to to że w viewporcie nie widać obiektów o zerowej grubości (np. plane) Trzeci. Po włączeniu "show safe frames" nie widać nic w viewporcie: Soft to 3DS Max 2011
Tores Napisano 5 Lipiec 2011 Napisano 5 Lipiec 2011 Przekątne widać gdy nie masz zaznaczonej opcji Edges only. Chyba, że masz directx 10 załączone to nie da się tego ukryć. Grubości nie widać jeżeli masz akurat na gridzie płaszczyznę. Wyłącz grida to powinieneś ją zobaczyć. Co do trzeciego to może masz dziwne rozmiary ustawione że nic nie widzisz ale to zgaduję akurat.
makbol Napisano 5 Lipiec 2011 Autor Napisano 5 Lipiec 2011 Przekątne widać gdy nie masz zaznaczonej opcji Edges only. Niestety nic to nie zmienia. Grubości nie widać jeżeli masz akurat na gridzie płaszczyznę. Wyłącz grida to powinieneś ją zobaczyć. Włączyłem, wyłączyłem, nic nie zmieniło. Przesuwałem także obiekt też nic. Co do trzeciego to może masz dziwne rozmiary ustawione że nic nie widzisz ale to zgaduję akurat. Wcześniej ustawiałem najdziwniejsze rozmiary i działało.
Tores Napisano 5 Lipiec 2011 Napisano 5 Lipiec 2011 no to przełącz jeszcze na opengl i sprawdź czy czasami tam nie jest lepiej
makbol Napisano 5 Lipiec 2011 Autor Napisano 5 Lipiec 2011 Pomogło przełączenie na dx9. Dziwne. Dzięki za pomoc.
Tores Napisano 5 Lipiec 2011 Napisano 5 Lipiec 2011 Dlatego pisałem na początku o DX10. Jest niedopracowany niestety.
Rekomendowane odpowiedzi