Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

kolejny problem polega na przestawieniu skrótów klawiatorowych bądź stworzeniu nowych. Czasem przy modelowaniu jakiegoś obiektu często korzystam z narzędzia powiedzmy BRIDGE, ale deafultowo nie ma ono przypisanego skrótu. Nie chce mi się cały czas klikać na button, bo jest to niewygodne i czasochłonne. Jak dopisać mu skrót? Wchodzę w customize/customize user interface/keyboard i dalej robię coś nie tak, bo skrót, który ustawiam nie działa...:( Może robię cos źle, może gdzieś po drodze gubię jakąś opcję... Mogę prosić o krokpokroku?

Dzięki z góry

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Wciśnij opcje "Keyboard Shortcut Override Toggle" Może o to chodzi. Też kiedyś miałem problem, że skrót mi nie działał i to pomogło. Guzik od tej opcji znajduje się na górnym pasku. Ikonka guzika ze strzałką do góry.

Napisano
  • Autor

Próbowałem na samym początku:) Wydaje mi się, że przeoczyłem jakiś banał, ale im bardziej w to brnę, tym większe odnoszę wrażenie, że oddalam się od rozwiązania:)

Napisano

Przed chwilą próbowałem sobie podłączyć skrót i u mnie działa. Tylko właśnie musiałem włączyć tą opcje. W jaki sposób chcesz łączyć te krawędzie? Przy normalnym Bridge można najpierw zaznaczyć kilka krawędzi i wcisnąć guzik, jak się używa skrótu, najpierw się go włącza i dopiero później zaznacza pojedynczo krawędzie które mają się połączyć.