blachu Napisano 7 Lipiec 2011 Napisano 7 Lipiec 2011 witam, mam problem, mianowicie majac material szkla i nakaldajac go na witryny sklepowe po lewej i prawej stronie obrazka nie uzyskuje przezroczystosci tego szkla. moze minimalnie po lewej stronie jest przezroczyste bo widac tam boxa wstawionego, ale juz scian dzialowych nie widac pomimo ze sa. Jak zrobic aby te szyby byly bardziej przezroczyste ale nie tracily swojego odbicia (przynajmniej czesci..) ponizej obrazek i ustawienia szkla
dimaxion Napisano 7 Lipiec 2011 Napisano 7 Lipiec 2011 1.im większe refleksy, tym mniej będzie spod nich widać. 2. Użyłeś refleksów fresnel, czyli im ostrzejszy kąt, pod którym szklona płaszczyzna jest ustawiona względem kamery, tym większe refleksy. 3. im ciemniej tam gdzie patrzymy (za szkłem) a jaśniej w miejscu, z którego patrzymy, tym większe refleksy a co za tym idzie... patrz wyżej możesz mieć też odwrócone normale faceów szklenia... czasem to też wpływa na to, że nie ma przezroczystości
blachu Napisano 7 Lipiec 2011 Autor Napisano 7 Lipiec 2011 1.im większe refleksy, tym mniej będzie spod nich widać. 2. Użyłeś refleksów fresnel, czyli im ostrzejszy kąt, pod którym szklona płaszczyzna jest ustawiona względem kamery, tym większe refleksy. 3. im ciemniej tam gdzie patrzymy (za szkłem) a jaśniej w miejscu, z którego patrzymy, tym większe refleksy a co za tym idzie... patrz wyżej możesz mieć też odwrócone normale faceów szklenia... czasem to też wpływa na to, że nie ma przezroczystości ok, ale wylaczylem ten fresnel i dalej to samo
dimaxion Napisano 7 Lipiec 2011 Napisano 7 Lipiec 2011 zmniejszyłes refleksy? sprawdziłeś czy nie masz odwróconych faceów... Będziesz w prxzyszłości rozjaśniał wnętrza sklepów?
blachu Napisano 7 Lipiec 2011 Autor Napisano 7 Lipiec 2011 o kurde, sorry za zamieszanie, szyba nie miala grubosci...juz jest wsio ok, dzieki
Rekomendowane odpowiedzi