legomir Napisano 17 Lipiec 2011 Napisano 17 Lipiec 2011 (edytowane) Więc po pierwsze: Gdy robię trawę na PaintsEffects i mam teren złożony z pagórków(docelowo ma być coś w stylu stepów) to krzywe idą po powierzchni grida. Mogę jakoś zrobić tak, żeby z automatu dostosowywało mi się to do poly albo NURBs? Edytowane 17 Lipiec 2011 przez legomir
ciacho191 Napisano 17 Lipiec 2011 Napisano 17 Lipiec 2011 zmień nazwę tematu bo warna dostaniesz :D a odpowiedź znam na twe pytanie ale jakby teren był z polygonów i byś mial maye 2012 naciskasz na krzywą a później z shiftem na teren i naciskasz edit mesh-Project Curve on mesh
legomir Napisano 17 Lipiec 2011 Autor Napisano 17 Lipiec 2011 Ożesz, powinienem sam o tym pomyśleć :P To teraz następne pytanie znacie jakiś tutorial, albo może macie jakieś rady, by zrobić coś, aby owa trawa realistycznie wyglądała?
ciacho191 Napisano 17 Lipiec 2011 Napisano 17 Lipiec 2011 ja to bym polecał nie bawić się paint effects (standardowymi) tylko zrobić na plane alphe trawy (dużo jest tego w necie - na pewno znajdziesz) i kopiować albo wstawić jakoś do paint effects
legomir Napisano 18 Lipiec 2011 Autor Napisano 18 Lipiec 2011 kolejne pytanie jak robię drzewo w paints effects i konwertuję to na poly jest pełno osobnych obiektów połączonych w jeden mesh czy można zrobić jakoś żeby to wszystko było całe tzn. całe dzrzewo to jeden mesh?
ciacho191 Napisano 21 Lipiec 2011 Napisano 21 Lipiec 2011 zaznaczasz całość, potem na górze zakładka mesh-combine i masz jako 1
legomir Napisano 21 Lipiec 2011 Autor Napisano 21 Lipiec 2011 To wiem, ale mi chodziło o to, żeby samo mi robiła gałęzie jako części jednej bryły, a nie jak jest jako kikuty przenikające się ;)
ciacho191 Napisano 21 Lipiec 2011 Napisano 21 Lipiec 2011 mógłbyś screena wysłać jak to wygląda i jak by to miało wyglądać? ;)
Luki Luki Napisano 21 Lipiec 2011 Napisano 21 Lipiec 2011 Odpowiedź na pytanie z pierwszego posta brzmi: Paint Effects>Make Paintable Odpowiedź na drugie pytanie brzmi: Nie, musisz zrobić to sam, ręcznie. Na pierwszy plan to te drzewa się za bardzo nie nadają, chyba że je mocno stuningujesz.
Rekomendowane odpowiedzi