Napisano 21 Lipiec 201113 l Przewertowałem forum i nic nie znalazłem co mogłoby pomóc. Komputer - Master jako główny, an pulpicie folder z projektem w którym znajdują się inne foldery z text, ies, max. itp. W sieci 4 komputery slave które są spięte i renderóją w DR. Problem polega na tym, że ni cholery nie potrafię zamapować dysków tak aby slave'y czytały textury itp z pulpitu komputera Master i tu prośba do Was czy możecie krok po kroku opisać tę czynność lub może macie inny patent na ten bul głowy... Z góry dzięki za info i pozdrawiam. Dodam tylko spec. :Win7, MaxDesign2012, VRay2.0 na każdym z kompów.
Napisano 21 Lipiec 201113 l Ja to zawsze robiłem tak: Na slave: - Mój komputer -> Narzędzia (górne menu) -> mapuj dysk sieciowy - Tam wybieram udostępniony folder z teksturami na Master - w każdym slave ustawiam w maxie zmapowany dysk jako folder z texturami W Master: - Nie zapominamy o udostępnieniu folderu z texturkami (prawym -> wlasciwosci -> zakładka "udostępnianie" -> przycisk: "udostepnij" -> z wysuwanej listy wybierasz "Wszyscy" -> klikasz obok na "Dodaj" -> OK - Ważne: w "centrum sieci i udostępniania" w opcji "Zmień zaawansowane opcje udostępniania" zaznaczamy "wyłącz udostępnianie chronione hasłem" Edytowane 21 Lipiec 201113 l przez Mr_SAN
Napisano 22 Lipiec 201113 l Autor Dzięki Mr_SAN za info Na slave'ch mam maxa trial i go nie odpalam ze względu na licencje (firma) działa on tylo w tle - vrspawner i ciężko mi będzie ustawić w maksie zamapowany dysk z text. Ale gdzieś kiedyś słyszałem o pliku (.ini) który inicjuje, trzeba go napisać -( scieżkę dostępu do tex.)i wrzucić do rot folder max'a ale to tylko słyszałem... heh coś czuje że ten bul z texturami będzie nadal mnie prześladował... Może macie jeszcze jakieś patenty lub spostrzeżenia na ten temat, będę wdzięczny.
Napisano 22 Lipiec 201113 l Spróbuj obczaić pliki ini w folderach swojego użytkownika: users(użytkownicy)\username\AppData\Local lub Roaming\autodesk\3dsmax\ Coś w ten deseń - dokładnie nie powiem ponieważ nie mam przy sobie zainstalowanego maxa.
Napisano 22 Lipiec 201113 l - udostepnij i zmapuj folder z projektem na komputerze na ktorym pracujesz jako np. "P" - otworz projekt i uzywajac Asset Tracking zmien sciezke wszystkich plikow z C:\...... na P: (uzyj funkcji Retarget Common Root), zapisz scene. - na slave'ach zmapuj udostepniony wczesniej folder pod taka sama litere jak na pierwszym kompie, w naszym przypadku "P" powinno teraz dzialac. jesli powyzsze jest zbyt somplikowane to zaloz na slave'ach uzytkownika o takiej samej nazwie na jaka logujesz sie na pierwszej maszynie i zaloguj sie na nie a pozniej skopiuj projekt na pulpit (sciezki musza sie zgadzac) moze pojdze ale nie gwarantuje.