petreo Napisano 22 Lipiec 2011 Share Napisano 22 Lipiec 2011 (edytowane) Cześć, Koncepcja pracy powiedziałbym banalna. Warszawa z lotu ptaka za jakieś 100-150 lat po zniknięciu ludzi. Od dawna zamierzałem machnąć Wawę z lotu ptaka, co prawda nie opustoszałą, ale temat mi podpasował. Starałem się umieścić główne budynki w odpowiednich proporcjach, reszta miasta będzie troche ściemniona. Efekt końcowy ma przedstawiać wawę z charakterystycznymi budynkami takimi jak PKiN czy Centralny, ale zupełnie opustoszałymi i zniszczonymi, pokrytymi zielenią. Wszystko przy blasku wschodzącego słońca. Niestety 5.08 wyjeżdżam, więc jak nie zdążę osiągnąć odpowiedniego efektu…to trudno… Komentarze mile widziane Edytowane 22 Lipiec 2011 przez petreo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
petreo Napisano 24 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2011 Dodałem trochę kontrastów, bo praca była za mdła. Zastanawiam się co zrobić z prawą stroną? Chciałem umieścić coś ciekawego na pierwszym planie blisko prawego punktu zbiegu, ale stolik biurowy z komputerem wydaje mi się naiwny biorąc pod uwagę, że wieżowiec nie ma już elewacji, to komputer z biurkiem też już by się rozpadł... Podoba mi się PKiN bez iglicy, więc chyba tak zostanie. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rice Napisano 24 Lipiec 2011 Share Napisano 24 Lipiec 2011 brakuje życia! :P po prawej poproszę kotka (albo i dwa) siedzacego i patrzącego na miasto, a z lewej jakieś ptactwo. Kolorki nadal są mdłe. Ten słupek po prawej bym rozwalił gdzieś tak w połowie i owinął jakaś roślinka. Przygaszony fiolet+żółty spektakularnie nie wyglądają może takie cos? http://www.layoutsparks.com/1/125035/sunset-city-buildings.html jedziesz dalej ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 24 Lipiec 2011 Share Napisano 24 Lipiec 2011 Dodaj jakąś konstrukcję do budynków by chociaż udawały, że mają prawo stać ;) Kolory za mdłe i dość przypadkowe- polukaj trochę na fotki, powinno pomóc. Gdzieniegdzie perspektywa się nie zgadza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
petreo Napisano 24 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2011 Kotki niestety odpadają. Siedzące kotki na 40 piętrze? Jakoś nie czuję tego wewnętrznie. Jest za to gniazdo bielików. Trochę jest za mały kontrast pomiędzy pierwszym i drugim planem, poprawię to później. Chmury i ptaki będą, ale dorysuję je w końcowej fazie. Planuję jeszcze samochody, i mgłę w poziomie przyziemia... Kolorki podostrzyłem, ale nadal nie jestem do nich przekonany. Coś jest nie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
petreo Napisano 30 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2011 Walczę dalej z pracką. Wydobyłem kontrastem pierwszy plan nieco do przodu. Zmienił się też klimat z optymistyczno-wiosennego na katastroficzno-ponury. Jest to wschód słońca a nie zachód, stąd też poranna mgła w parterze. Proszę o komentarze, bo mam już niewiele czasu aby to skończyć, a jestem w punkcie, gdzie nie wiadomo za co się zabrać. Jakiś niepokój czuję co do bielików. Ten po lewej jakiś taki sztywny. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 31 Lipiec 2011 Share Napisano 31 Lipiec 2011 kurcze, byłem przekonany że ten drugi to gołąb... Ale skąd gołąb takiej wielkości, no i czy orzeł tak spokojnie tolerowałby obecność gołębia ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi