adek Napisano 24 Lipiec 2011 Napisano 24 Lipiec 2011 Virtual Magic & Budgast wraz z AMD zapraszają na podwodną wycieczkę po prehistorii do „Dream Park Ochaby”. Już pod koniec lipca 2011 roku w miejscowości Ochaby na Śląsku otwarte zostanie pierwsze na świecie Prehistoryczne Oceanarium. Do wirtualnego zwiedzania podwodnych głębin w towarzystwie największych gadów w historii zapraszają producenci oraz partnerzy przedsięwzięcia: Dream Park Ochaby, Virtual Magic & Budgast oraz AMD. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1895
olaf Napisano 24 Lipiec 2011 Napisano 24 Lipiec 2011 jestem pod wrażeniem pomysłu. bardzo fajna inicjatywa, która dodatkowo nawet w wersji niskobudżetowej (bez 5D) zachwyciłaby dzieciaki. Oby powstało takich więcej w Polsce.
mayamak Napisano 24 Lipiec 2011 Napisano 24 Lipiec 2011 Jak otworzyłem ten news od razu zacząłem oglądać zdjęcia i nawet nie czytałem treści. Pierwsze co przyszło mi do głowy... kurcze szkoda że pewnie jest to w USA. Nasuwa się powiedzenie "nie oceniaj książki po okładce" :)
CzAk1 Napisano 24 Lipiec 2011 Napisano 24 Lipiec 2011 Fajowskie. :] Pamiętam, jak kiedyś rodzice zabrali mnie, jako chłopca, do takiego Parku Jurajskiego z mechanicznymi dinozaurami. Niezapomniane przeżycie dla małego chłopca. Może ten park zrobi takie same wrażenie na dzisiejszych dzieciakach.
adek Napisano 24 Lipiec 2011 Autor Napisano 24 Lipiec 2011 Co to jest 5D ? No te 5D to oczywiscie trochę marketing, takie 3D połączene jeszcze z zapachem i innych bodźcami. Technologia zapewne będzie podobna do tego: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=69671 Od wielu osób słyszałem, że poprzedni pomysł naprawdę był świetny i to "5D" jest fajną rzeczą do takich projektów. Dobry czas startu z takim projektem w wakacje.
Papa Pio Napisano 25 Lipiec 2011 Napisano 25 Lipiec 2011 Byłem na jednym filmie 5D - taka historia żółwia morskiego... wytrząchało mnie w fotelu, obsikało wodą po kroczu (dobrze że miałem czarne), a 3D było... no... takie sobie... Tak czy inaczej pomysł jest przedni... szkoda tylko, ze takie cudo prawie przy granicy z Czechami... 500 km w jedna mańkę... Tak czy inaczej... jestem fanem :P
smiler Napisano 25 Lipiec 2011 Napisano 25 Lipiec 2011 No te 5D to oczywiscie trochę marketing, takie 3D połączene jeszcze z zapachem i innych bodźcami. 3D to też marketing, bo to Stereo tak na prawdę. Prawdziwe 3D to będziemy mieli w hologramach :)
Rekomendowane odpowiedzi