Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Virtual Magic & Budgast wraz z AMD zapraszają na podwodną wycieczkę po prehistorii do „Dream Park Ochaby”. Już pod koniec lipca 2011 roku w miejscowości Ochaby na Śląsku otwarte zostanie pierwsze na świecie Prehistoryczne Oceanarium. Do wirtualnego zwiedzania podwodnych głębin w towarzystwie największych gadów w historii zapraszają producenci oraz partnerzy przedsięwzięcia: Dream Park Ochaby, Virtual Magic & Budgast oraz AMD.

Pełna treść wiadomości znajduje się na

stronie głównej serwisu pod adresem:

http://www.max3d.pl/news.php?id=1895

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 4,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

jestem pod wrażeniem pomysłu. bardzo fajna inicjatywa, która dodatkowo nawet w wersji niskobudżetowej (bez 5D) zachwyciłaby dzieciaki. Oby powstało takich więcej w Polsce.

Napisano

Jak otworzyłem ten news od razu zacząłem oglądać zdjęcia i nawet nie czytałem treści. Pierwsze co przyszło mi do głowy... kurcze szkoda że pewnie jest to w USA. Nasuwa się powiedzenie "nie oceniaj książki po okładce" :)

Napisano

Fajowskie. :]

Pamiętam, jak kiedyś rodzice zabrali mnie, jako chłopca, do takiego Parku Jurajskiego z mechanicznymi dinozaurami. Niezapomniane przeżycie dla małego chłopca. Może ten park zrobi takie same wrażenie na dzisiejszych dzieciakach.

Napisano
  • Autor
Co to jest 5D ?

No te 5D to oczywiscie trochę marketing, takie 3D połączene jeszcze z zapachem i innych bodźcami.

Technologia zapewne będzie podobna do tego:

http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=69671

Od wielu osób słyszałem, że poprzedni pomysł naprawdę był świetny i to "5D" jest fajną rzeczą do takich projektów.

Dobry czas startu z takim projektem w wakacje.

Napisano

Byłem na jednym filmie 5D - taka historia żółwia morskiego... wytrząchało mnie w fotelu, obsikało wodą po kroczu (dobrze że miałem czarne), a 3D było... no... takie sobie...

Tak czy inaczej pomysł jest przedni... szkoda tylko, ze takie cudo prawie przy granicy z Czechami... 500 km w jedna mańkę...

Tak czy inaczej... jestem fanem :P

Napisano
No te 5D to oczywiscie trochę marketing, takie 3D połączene jeszcze z zapachem i innych bodźcami.

3D to też marketing, bo to Stereo tak na prawdę. Prawdziwe 3D to będziemy mieli w hologramach :)