Napisano 25 Lipiec 201113 l Witam, jakiś czas temu skończyłem wizualizację hdd wykonaną za pomocą 3dmax'a i "rendering" (o ile można to tak nazwać) w CryEnginie (wykonano w nim Crysisa)... z kilku rzeczy nie jestem do końca zadowolony, niestety nie starczyło już czasu ani siły aby to poprawić.. efekty mojej pracy możecie zobaczyć tutaj: pozdrawiam, ultek
Napisano 25 Lipiec 201113 l a nie dało się z lepszym specularem i jakąś envMapą? Jak oceniasz pracę w silniku w porównaniu do prawdziwego renderingu?
Napisano 26 Lipiec 201113 l Autor a nie dało się z lepszym specularem i jakąś envMapą? Jak oceniasz pracę w silniku w porównaniu do prawdziwego renderingu? Jest zarówno jedno jak i drugie... Tylko bałem się, aby za bardzo "chromowe" wszystko nie wyszło i skręciłem troszkę parametry, jak widać za bardzo. Jedna z rzeczy która właśnie nie do końca mi się podoba to materiały i z chęcią jeszcze bym nad nimi popracował.. Co do samej pracy w silniku - bardzo wygodnie i można zaoszczędzić dużo czasu na renderingu. Wszystko działa w real timie i nie trzeba poświęcać wielu godzin na rendering szczególnie jak się nie ma high-endowej maszyny...
Napisano 26 Lipiec 201113 l Animacja fajna, edukacyjna taka ;) Ten CryEngine jest za free? Jak tak to skąd pobrać? Renderuje się bezpośrednio w maxie?
Napisano 27 Lipiec 201113 l widzisz - trzeba było dopieścić http://technologie.gazeta.pl/internet/1,104530,10010199,Animowany_dysk_jak_prawdziwy_dzieki_mocy_CryENGINE.html
Napisano 27 Lipiec 201113 l Animacja fajna, edukacyjna taka ;) Ten CryEngine jest za free? Jak tak to skąd pobrać? Renderuje się bezpośrednio w maxie? pobranie jest za free, ale wykorzystanie już nie ;)
Napisano 27 Lipiec 201113 l Autor pobranie jest za free, ale wykorzystanie już nie ;) Z tego co się dowiedziałem to wykorzystanie do celów komercyjnych jest "bee". To tak samo jakbyś próbował wykorzystać max'a w wersji trial do stworzenia czegoś co chciałbyś wykorzystać później do zarobków... Dodatkowo tutaj jest screencapture z silnika więc to chyba jeszcze jakoś inaczej działa... Animacja fajna, edukacyjna taka ;) Ten CryEngine jest za free? Jak tak to skąd pobrać? Renderuje się bezpośrednio w maxie? Dzięki, właśnie głównym przesłaniem były cechy edukacyjne w ładnej oprawie... Na crymod.com na forum znajdziesz dużo informacji na ten temat... Co do renderingu to normalnie eksportujesz obiekty z maxa do silnika i już. Tutków też mnóstwo można w internecie znaleźć. Gdyby rendering w vray'u/mentalray'u tyle nie trwał to pewno o cryengine'a w ogóle bym nie zahaczył... Edytowane 27 Lipiec 201113 l przez ultek ort
Napisano 27 Lipiec 201113 l to może spróbuj Octane, Arion? a jeśli chodzi o wykorzystanie komercyjne np. do wizek, jest to raczej niemożliwe dla przeciętnego zjadacza chleba. Co innego UDK, jego można użyć za 100$