Napisano 25 Lipiec 201113 l Firma Autodesk poinformowała o przejęciu Pixlr, darmowego serwisu do tworzenia, edycji i udostępniania grafiki online. Autodesk nie zamierza na razie wprowadzać żadnych zmian w usłudze. Możliwa będzie jednak integracja usługi z niektórymi produktami Autodesk np. ze SketchBook'iem. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1900
Napisano 25 Lipiec 201113 l Predzej spodziewalbym sie ze Adobe ich wykupi - po co to Autodeskowi? :/ Moze juz zaczynaja jak z patentami - wykupywac na zapas bo "costam" mozna z tym zrobic...
Napisano 26 Lipiec 201113 l Autor No jak to po co. Autodesk potrzebuje wzmocnienia jeśli chodzi o ich usługi online. W internecie mu raczej słabo idzie. Myślę, że to dobry pomysł. W niektórych programach stworzy pewnie opcję importu, eksportu bezpośrednio do Pixlr, opcje dzielenia się obrazami. Pixlr to jeden z moich ulubionych edytorów online. Naprawdę fajne narzędzie.
Napisano 26 Lipiec 201113 l Może dadzą wsparcie dla tabletów graficznych? jedyny znany mi edytor online ze wsparciem nacisku w pisaku to "Da Muro" z deviantart.com a przydało by się i w pixlr ;) W sumie ot nie wiem czy się cieszyć, gdyż Autodesk może chce zniszczyć ten projekt :(