opor Napisano 29 Czerwiec 2004 Napisano 29 Czerwiec 2004 Witam. Mam problem z tym komunikatem. Po renderingu wylaza jakies kropki. Czytalem juz o tym na forach ale te rady nie dzialaja.. Np. Stosowac tylko swiatla vray Zmniejszac lub wylaczac GI elementow. Zmniejszac natezenie swiatla (ofkoz do granicy bo potem ciemno jest) Specem od vraya nie jestem..wiec prosze o jakies pomysly jak to wyeliminowac. dziekuje
adamkos Napisano 5 Lipiec 2004 Napisano 5 Lipiec 2004 hmm cos mi tu smierdzi konfliktem z final renderem... masz moze zainstalowanego tez finala? jesli tak, to sprawdz, czy nie masz ustawione gi tutaj i tutaj... byc moze jest to wina finala...
rly Napisano 5 Lipiec 2004 Napisano 5 Lipiec 2004 Cos mi sie wydaje ze ten problem nie jest zwiazany z overbrightem sprawdz czy nie masz wlaczonego SHOW SAMPLES w zakladce INDIRECT ILLUMINATION
kx Napisano 5 Lipiec 2004 Napisano 5 Lipiec 2004 adamkos - szczerze watpie, max moze obslugiwac przeciez tylko jeden system renderingu podczas renderu.. mam zainstalowanego finala i vraya i zadnego konfliktu nie widze
adamkos Napisano 7 Lipiec 2004 Napisano 7 Lipiec 2004 jesli chodzi o final rendera stage 0 to mozna bylo miksowac niektore opcje z obu renderow. takze kilka shaderow z brasila chodzilo w vrayu z tego co pamietam...
martez Napisano 16 Lipiec 2004 Napisano 16 Lipiec 2004 też miałem ten problem, posprawdzaj swoje materiały w zakladce output czy masz powyłączane wszystkie parametry, u mnie one były główną przyczyną bugów. Poza tym postaraj sie w miarę możliwości korzystać z materiałów vraya. Zmniejszenie sec. bounces też pomoże.
Rekomendowane odpowiedzi