Napisano 1 Sierpień 201113 l Utworzyłem sobie światła z Duplicate Special z opcją instance. Chciałbym teraz wyłączyć tę funkcję w kilku światłach. Gdzie się tym zarządza i jak to zrobić?
Napisano 1 Sierpień 201113 l mozesz zduplikowac instancje i ja usunac lub Modify> convert > instance to object
Napisano 1 Sierpień 201113 l Autor Kurcze ale właśnie nie wiem w którym oknie się duplikuje i usuwa tę instancję. To jest jakieś okno typu Hypergraph?
Napisano 1 Sierpień 201113 l No to przecież napisał jak sie konwertuje:) Duplikuje sie tak samo, tylko trzeba odhaczyc opcje instance
Napisano 4 Sierpień 201113 l Autor Hmmm coś mi tu nie gra. Czy duplicate instance działa na światłach bo próbuję i światła zduplikowane nie świecą w renderingu :(
Napisano 5 Sierpień 201113 l Jak sama nazwa wskazuje duplikate duplikuje. Sprawdz lepiej wszystko jeszcze raz. Powodow moze byc wiele ale na pewno nie z powodu duplicate.
Napisano 9 Sierpień 201113 l Autor Zapomniałem dopisać że to Mental Ray. Na zwykłym renderze działa na mentalu nie. Jeśli na mentalu nie działa to co zrobić?