Wirnik Napisano 2 Sierpień 2011 Napisano 2 Sierpień 2011 (edytowane) Cześć mam pytanie, Wyeksportowałem sobie z ae animację kamery i mam problem bo kamera porusza się wzdłóż osi z a ja chciałbym żeby ścieżka była równoległa do x. Konwertowałem ścieżkę do linii i obracałem linię o 90 stopni ale po konwertowaniu z powrotem do ścieżki ta się rozsypuje. czy jest jakiś łatwiejszy sposób na obrócenie kamery razem z jej animacją? Edytowane 3 Sierpień 2011 przez Wirnik
Wirnik Napisano 3 Sierpień 2011 Autor Napisano 3 Sierpień 2011 ok narazie poradziłem sobie tak że zrobiłem grupę z kamery ale pytanie pozostawiam, bo po rozgrupowaniu kamera powraca do poprzedniego ustawienia
Antos Napisano 3 Sierpień 2011 Napisano 3 Sierpień 2011 Napisz jakiego skryptu używasz do eksportu. Często exportery oferują zamianę osi. W 3D: Najłatwiej byłoby w centrum sceny [0,0,0] stworzyć Obiekt Null - przypiąć do niego kamerę [lub zgrupowaną kamerę] i obrócić Null'a. Pytanie - po co "rozgrupowujesz" kamerę? Jeśli używasz Maxa to zamiast rozbijać Grupę, możesz ją Otworzyć tymczasowo [OPEN].
Rekomendowane odpowiedzi