Skocz do zawartości

Który kolor sypialni wybrać? Obrazek w poście nr 8 16 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który kolor sypialni wybrać? Obrazek w poście nr 8

• Zestaw 1
      1
    • Zestaw 2
      2
    • Zestaw 3
      1
    • Zestaw 4
      0
    • Zestaw 5
      0
    • Zestaw 6
      1
    • Zestaw 7
      3
    • Zestaw 8
      8

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Napisano

Witam

Moja siostra kupuje mieszkanie i dostała już projekty, więc zająłem się wizualizowaniem kolejnych pomieszczeń. Proszę o rady i oceny.

9w.jpg

k2.jpg

Niektóre materiały tymczasowo z vray-materials.

Edytowane przez borob92

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 2,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

co mnie uderzyło po oczach to okna - za duże i kanciaste klamki, i wąskie ramy, poza tym płytki na podłodze są prostokątne i chyba trochę za duże

tam na lewo od drzwi balkonowych wisi telewizor? jeśli tak to ekran zupełnie nie wygląda jak ekran

Napisano

mała ilość świateł, mała różnorodność w materiałach (wszystko wygląda jak matowy plastik) brakuje połysku na niektórych elementach :), poduszki też dziwnie wyglądają. Ale modele są ogólnie ok, i zachęcam do dalszej pracy :)

Napisano
  • Autor
  lukasjogabonito napisał:
Proporocje!!!

Wszystko robione pod wymiar w skali. Używam jednostek metrycznych i zbieram dane z produktów już istniejących wiec ze skala to tylko mógł być problem z oknami o których wspomniał...

tjas napisał:
co mnie uderzyło po oczach to okna - za duże i kanciaste klamki, i wąskie ramy, poza tym płytki na podłodze są prostokątne i chyba trochę za duże

tam na lewo od drzwi balkonowych wisi telewizor? jeśli tak to ekran zupełnie nie wygląda jak ekran

...więc to już jest poprawione. Telewizor też.

Shido napisał:
mała ilość świateł, mała różnorodność w materiałach (wszystko wygląda jak matowy plastik) brakuje połysku na niektórych elementach :), poduszki też dziwnie wyglądają. Ale modele są ogólnie ok, i zachęcam do dalszej pracy :)

Co do materiałów to już trochę pozmieniałem ale też niektóre tak mają po prostu wyglądać.

porti napisał:

Dziękuje wszystkim za rady i proszę o dalsze komentarze. A tu taki mały update bo ostatnio mam mało czasu.

1w.jpg

2w.jpg

Napisano

Caly czas jest za ciemno i jednolito, mysle ze to jest glowny powod ze tak to wyglada, no i ta ciemnosc za oknami, tez duzo by zmienilo. Proponuje zrobic oswietlenie jak na tym tutku wraz z ustawieniami i tym jak zrobil widok za oknem, i zobacz co Ci wyjdzie. Moze dodaj jakies halogeny nad zlewem.

http://www.evermotion.org/tutorials/show/7900/making-interior-scene

Napisano
  • Autor
  maciek.m napisał:
Caly czas jest za ciemno i jednolito, mysle ze to jest glowny powod ze tak to wyglada, no i ta ciemnosc za oknami, tez duzo by zmienilo. Proponuje zrobic oswietlenie jak na tym tutku wraz z ustawieniami i tym jak zrobil widok za oknem, i zobacz co Ci wyjdzie. Moze dodaj jakies halogeny nad zlewem.

http://www.evermotion.org/tutorials/show/7900/making-interior-scene

Oświetlenie i to co za oknem będę robił jak już wszystko wymodeluje w środku. Bo będę robił oświetlenie w dzień i w nocy. Dzięki za tutka skorzystam coś z tego.

Sprawa druga zgłaszam się z uprzejmą prośbą o doradzenie kolorystyki sypialni.

kolor.jpg

Tu kilka wersji ale możecie wymyślać swoje.

Finalny kolor poda moja siostra, ale chce wiedzieć co wy o tym myślicie.

Napisano

Czerwony źle wpływa na człowieka, wybierałbym pomiędzy 1, 2, 7, 8

(Z badań wynika jednoznacznie, że czerwień jest najsilniej stymulującym ludzką psychikę kolorem. Nie należy malować pomieszczeń na czystą czerwień, dużo lepiej sprawdzają się odcienie stonowane, przyciemnione, bądź pastelowe. via wikipedia) ,

Napisano

1,2 jak dla mnie za zimne ;) 3 i 4 jak napisał Logos. 5, 6... 0_o

Ja stawiał bym zdecydowanie na 8, w ostateczności 7. :)