zuben22 Napisano 4 Sierpień 2011 Share Napisano 4 Sierpień 2011 Witam, mam problem.Po pierwsze: Szukam wszędzie pluginu RayFire do 3ds.maxa 2012 x64 ale wszędzie jest tylko wersja demo. Po drugie: nawet jak już chce zainstalować te demo to mi nie działa. Nie wiem o co chodzi, jak to zainstalować?? Podczas włączenia RayRire w maxie pojawia mi się taki błąd http://zapodaj.net/a56229623432.jpg.html A po wciśnięciu OK taki http://zapodaj.net/0ba23ee55ac9.jpg.html I mam otwarte okno RayFire ale NICZEGO nie mogę zrobić. Pewnie źle zainstalwoany plugin ale jak mam to zrobić? no i czy jest gdzieś pełna wersja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 4 Sierpień 2011 Share Napisano 4 Sierpień 2011 Pelna wersje znajdziesz tutaj: www.rayfirestudios.com/index.php?id=46 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuben22 Napisano 4 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2011 To może mi ją zafundujecie? Rozumiem że w inny sposób nie da się dostać. Skoro tak to wytłumaczcie przynajmniej jak demo zaisntalować by działało, bo naprawdę nie wiem jak to zrobić. ciągle wyskakuje ten błąd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuben22 Napisano 4 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2011 No proszę o pomoc ;/ nie rozumiem o co tu chodzi, nie idzie tego załadować ;/ w ogóle mi nie czyta tego pluginu, jak go zaisntalować?? Czy potrzebny do niego jest physx? ja nawet nie wiem czy go mam. SKad można pobrać ten psyhx i jak w ogóle instaluje się te pluginy? wiem że trzeba je do tego folderu plugins wypakować ale nic mi nie działa. Zalezy mi na tym RayFire, jest to mój PIERWSZY plugin jaki chce zainstalować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 4 Sierpień 2011 Share Napisano 4 Sierpień 2011 Demo pobrales z strony producenta? Spróbuje to zainstalować u siebie i powiem czy mi się udało :) zainstaluje jak skończy się mecz :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 4 Sierpień 2011 Share Napisano 4 Sierpień 2011 SKad można pobrać ten psyhx tak trudno wpisac "physix" w google ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuben22 Napisano 5 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2011 tak trudno wpisac "physix" w google ? tylko po 1) nie wiem czy jest to wymagane a po 2) nie wiem czy nie ściągne przypadkiem starszej wersji. Tak, wiem że to głupio brzmi. Ściągnąłem demo i nie działa. Vega, zdaj raport proszę. I powiedz dokładnie jak to zainstalowałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Antos Napisano 6 Sierpień 2011 Share Napisano 6 Sierpień 2011 Dzieci nie powinny bawić się Ogniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 6 Sierpień 2011 Share Napisano 6 Sierpień 2011 I co Ci nie działa? Zainstalowałem bez problemu. Pobrałem demko ich strony, uruchomiłem plik .exe i samo się zainstalowało. Uruchomiłem max'a i odpaliłem ten RayFire i wszystko działa. Nawet na ich stronie masz tego Physx. Physx plugin v2.4 You can find in 3ds Max 2011 Advantage Pack. PhysX plugin v2.01 You can get HERE. Pobrałeś demo z ich strony czy z jakieś innej? Jak z ich to zainstaluj jeszcze raz. Może instalowałeś przy uruchomionym maxie :) Nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuben22 Napisano 6 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2011 (edytowane) nadal nie działa. Specjalnie postanowiłęm zainstalować 3ds.maxa9 (by sprawdzić czy mam tak tylko z 2012) i sciagnalem demo tego pluginu pod niego (32 bo nie mam maxa9 64-bitowej) i nie dziala.....PO PROSTU NIE MA TEJ OPCJI! Bo z tego co widziałem jest ona w "geometry/standart promitivers i na ostatnim miejscu pod "star" powinno być. Edytowane 6 Sierpień 2011 przez zuben22 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuben22 Napisano 9 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2011 Dobra działa. Może nie działał w bo miałem wersje Desing. Ale maxa 9 nadal nie działa nie wiem czemu. Zainstalowałem maxa 2012 i plugina pod niego i działa :) Czasami jednak jak dziele obiekt na wiele części to wyskakuje taki błąd: http://zapodaj.net/710914212f36.jpg.html Wie ktoś skąd mogę pobrać full? nie chodzi mi tu o płacenie.... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 9 Sierpień 2011 Share Napisano 9 Sierpień 2011 Wie ktoś skąd mogę pobrać full? nie chodzi mi tu o płacenie.... nie te forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 9 Sierpień 2011 Share Napisano 9 Sierpień 2011 Wie ktoś skąd mogę pobrać full? nie chodzi mi tu o płacenie.... Nauczyłeś się piracić, naucz się szukać źródełek. Nikt za rączkę nie będzie Cię tutaj prowadził. A kolejne prośby o piracki soft zaowocują banem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi